Bewoners Maria Louisastraat verzetten zich tegen plannen gemeente

Bewoners van de Maria Louisastraat in Leeuwarden zijn het niet eens met de herinrichtingsplannen van de gemeente Leeuwarden.

De gemeente wil de straat, als onderdeel van een snelfietsroute, verbreden zodat auto’s en fietsers elkaar gemakkelijker kunnen passeren. Het bewonerscomtié vraagt zich af waarom de gemeente een fraaie straat wil verknoeien en geld wil verspillen

Dat zal er volgens de bewoners toe leiden dat juist onveilige situaties ontstaan. Bezitters van elektrische fietsen en scooters zouden daarmee juist worden uitgenodigd om harder te rijden. 

Ook hebben ze moeite met de nieuwe, kleurrijke bestrating en het verdwijnen van beeldbepalende bomen.

Bron: Huis Aan Huis

4 Reacties op “Bewoners Maria Louisastraat verzetten zich tegen plannen gemeente”

  1. Nou zeg!! Geef de bewoners groot gelijk. Handen af van deze, prachtige straat. En idd een heel sterk argument is dat de veiligheidvan de weggebruikers absoluut in het geding komt. Afblijven gemeente!!

  2. De Maria Louisasstraat is een straat met een beschermd stadsgezicht, het verbreden en en herprofileren (met een spuuglelijke gebakken roze klinker) zou een enorme afbreuk doen aan het “nostalgische” karakter van het straatje!!!!….AFBLIJVEN!

  3. Dit straatje is prachtig zoals het nu is, en zeker het wegnemen van de bomen zou echt een idiote actie zijn. Die geven zoveel karakter aan de straat. Slecht plan gemeente!

  4. Ongelofelijk hoe de gemeente zoveel moois wil verknallen, de oranjewijk is zo mooi met de mooie klinkers in de straten. Verknal dit moois toch niet !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *