Bevrijdingsfestival Fryslân 2021: Dit is er te zien en te beleven!

Bevrijdingsfestival Fryslân heeft het programma gepresenteerd voor de invulling van bevrijdingsfestival van dit jaar. 

In dit programma valt te lezen dat er op 5 mei, wanneer de bevrijding wordt gevierd, er coronaproof van alles is te beleven voor jong én oud. Zo is er een live televisieprogramma in samenwerking met Omrop Fryslân met sprekers en artiesten, een livestream in de Neushoorn met muziek en een stadswandeling langs verschillende historische plekken. Daarnaast zijn er ook nog projecten met leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs en ook de veteranen zijn onderdeel van het programma. 

Hoogtepunt van het festival dit jaar is de bezorging van de Vrijheidsmaaltijdsoep bij ruim 10.000 ouderen en verzorgenden door de hele provincie. De bezorging wordt grotendeels gedaan met historische én moderne voertuigen van Keep Them Rolling en Defensie. De Vrijheidsmaaltijdsoep is een landelijk alternatief voor de gezamenlijke maaltijden die in voorgaande jaren aan ouderen werd aangeboden. 

Bevrijdingsfestival sluit daarnaast aan bij de provinciale herdenking, omarmt culturele projecten in de provincie én ontsteekt het bevrijdingsvuur. Alle informatie rondom het programma en de onderdelen is te vinden op de website.

Foto: Marcel van Kammen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *