Belasting voor honden in Leeuwarden gaat omhoog

Het college heeft vanwege de coronacrisis een nieuwe lijst opgesteld met bezuinigingen en verhogingen. Uit de lijst, waar zo’n twintig verschillende voorstellen staan, blijkt dat er minder bezuinigd gaat worden dan in eerste instantie het plan was, maar aan de andere kant is er een verhoging van onder andere de toeristen- en hondenbelasting.

Als je in de gemeente Leeuwarden woont en je hebt een hond, dan was je in vergelijking met vele andere gemeentes sowieso al niet zo voordelig uit. De Gemeente Leeuwarden is namelijk, samen met de gemeente Smallingerland en Vlieland, een van de enige drie gemeentes in Friesland die mensen laten betalen voor hun hond. Nu gaat deze belasting ook nog eens omhoog. De maatregel moet op jaarbasis uiteindelijk zo’n veertigduizend euro meer gaan opleveren.

Helemaal honderd procent zeker is het nog niet dat de belasting voor honden omhoog gaat. De opgestelde lijst door het college moet namelijk nog wel goedgekeurd worden door de raad.

Bron: Leeuwarder Courant

4 Reacties op “Belasting voor honden in Leeuwarden gaat omhoog”

  1. Schandalig dat hondenbezitters weer moeten betalen om de gemeente kas te spekken. Wonen een dertigtal katten hier in mijn straat. Schijten alles eronder en zijn vogelvrij. Ik ruim alles op van mijn hond maar mag weer meer gaan betalen. Hou niks meer over onderhand. Ben dan ook voor om katten te laten registreren en te laten betalen. En anders maar eens ophouden met de hondenbelasting te heffen.

  2. Wat een onzin. Ik ruim ALTIJD mijn hond zijn hondenpoep op en gooi het in de afvalbakken. Als de verhoging door gaat zal ik overwegen om voortaan de hondenpoep lekker te laten liggen. De gemeente mag van ons “hondenbelasting potje” ook wel hier en daar een afvalbak neerzetten omdat op sommige plekken niet eens een afvalbak in de buurt te vinden is.
    En wat denk je van mensen die super grote liefde voor honden hebben en hierdoor wel 3+ honden in huis hebben. Of mensen die speciaal een gehandicapte hond uit het assiel/buitenland in huis halen om die hond een fijn leven te geven…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *