BeHaaglijk wonen bij Leeuwarder familiebedrijf

Het Leeuwarder familiebedrijf Haag Woninginrichting biedt al bijna driekwart eeuw woonoplossingen voor de bewoners van Leeuwarden en omstreken. Het bedrijf verzorgt de complete inrichting en neemt veel design-stress weg bij haar klanten. De dagelijkse leiding is nu in handen van de derde generatie: Tatjana en Henri. 

Het zit ‘m in de genen
Opa Van der Haag begint het bedrijf in de jaren ’40. Hij knapt tweedehands meubels op en verkoopt ze. In 1950 koopt hij een pand in de Breedstraat en op die plek wordt het bedrijf een echte meubelzaak. De tweedehands artikelen verdwijnen in 1958 en vanaf dan verkopen ze uitsluitend nieuwe meubels. Bovendien breiden ze het assortiment uit met tapijten en gordijnen. Nadat de twee zoons erbij komen, vinden ze in 1963 een nieuw onderkomen aan de Voorstreek. Het winkel- oppervlakte stijgt naar 750 m2. Het bedrijf groeit en is al snel te klein voor dit pand. In 1984 trekken de drie broers Wessel, Herre en Ipe in het pand op de Nieuweburen. Tot op heden is het bedrijf hier gevestigd. Het pand is groot genoeg om elke woonoplossing te bieden voor zijn klanten. Neef en nicht Tatjana en Henri van der Haag zijn vanaf 2007 eigenaar van het bedrijf. Henri zorgt voor de plaatsing en levering van goederen, Tatjana geeft interieuradvies vanuit de winkel. De vierde generatie toont ook al interesse in het overnemen van de winkel; Tatjana’s dochter is net afgestudeerd en heeft ook haar hart verloren aan de winkel. 

BeHaaglijk shoppen 

Het bedrijf is gegroeid, verhuisd en uitgebreid. Maar in al die jaren is de service niet veranderd. Haag Woninginrichting ‘ontzorgt’ klanten door het juiste advies te geven en de regie van de levering en plaatsing volledig over te nemen. Ze onderscheiden zich door dat kleine beetje extra te doen. Je krijgt advies door geschoolde vakmensen die graag met je meedenken. Het bedrijf is grotendeels zelfvoorzienend. Het eigen personeel zorgt voor het ophangen van de gordijnen, binnen- en buitenzonweringen en het leggen van de verschillende soorten vloeren. In het inpandige naaiatelier worden gordijnen snel en op maat gemaakt. Voor het beste advies werkt het bedrijf met drie eigen stylisten. Je kunt in de winkel of thuis je nieuwe inrichting samenstellen. Als je het wilt, geef je daarna de sleutel over om hem pas terug te krijgen als je huis of kantoor volledig is ingericht. Je wordt goed begeleid bij het kiezen van je nieuwe inrichting; dat is ook nodig, want de winkel heeft een groot assortiment A-merken. Je vindt er bijvoorbeeld PVC-vloeren van Ambiant of Moduleo, tapijt van Interfloor of laminaat van Balterio. Je hebt er gordijnen en andere zonwering van JAB, Wind en A House of Happiness.   

Nieuw en zeer bijzonder is de wandbekleding. Met een houten wandpaneel van Wonderwall Studios geef je echt een andere uitstraling aan je huis. De panelen komen uit Indonesië en zijn gemaakt van gerecycled hout. Als hout niet jouw ding is, moet je echt eens kijken naar het bijzondere fotobehang van AS Creation. Dit kun je in elke kleur, motief en design samenstellen. Sinds kort zijn ook accessoires opgenomen in het assortiment. Hier zal in de toekomst zelfs een webshop voor komen. 

Tekst: Derek Woudstra
Foto’s: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *