Bauhaus opnieuw naar de rechter

Nu de provincie 5 miljoen beschikbaar stelt voor de gebiedsontwikkeling van de omgeving van het WTC terrein is de bouw van het Cambuurstadion weer een stap dichterbij. Dit is ook de investeringsmaatschappij Reggestede Projecten opgevallen, zij stappen nogmaals naar de rechtbank om de bouw van Bauhaus akkoord te krijgen.

Eerder heeft de Rechtbank in Utrecht de plannen voor de Bauhaus op de Slauerhoffweg afgewezen. Aan de grond is een kettingbeding gekoppeld, dat handel in bouwmaterialen verbiedt.

Wij vroegen Wim Woudstra van de bekende doe-het-zelf zaak van Leeuwarden, Hout van Bob, of hij de komst van de nieuwe bouwmarkt vreest. Woudstra: ‘De komst voor een extra concurrent is nooit goed, natuurlijk gaan we er wat van merken. De markt is al aardig verzadigd in Leeuwarden, er zijn al veel bouwmarkten en doe-het-zelf zaken. Maar klanten komen bij ons vanwege de vakkennis, maatwerk en de installatie thuis, een bouwmarkt biedt heeft dit niet. Ik ben eerder bang dat de gevestigde bouwmarkten, en met name die op de Hemrik, veel zullen merken van de komst van de nieuwe winkel. Maar de komst is nog niet zeker.’

Dat de komst gevreesd wordt door de gevestigde bouwmarkten klopt, eerder verzetten BG Retail, Intergamma en BMN Bouwmaterialen zich al tegen de komst van de Bauhaus.

De vraag is nog steeds of de Bauhaus nu wel akkoord krijgt van de rechter, de kettingbeding geldt nog steeds. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *