B en W: plan Turfmarkt BV voor verbouwing Zalen Schaaf kan meedoen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leeuwarden vinden dat het plan van Turfmarkt BV toch wel mee kan doen aan de inschrijving voor de verbouwing van Zalen Schaaf. Via de FNP kwam donderdag naar buiten dat het plan te laat was ingeleverd, waardoor de FNP vindt dat het voorstel uitgesloten moet worden.

Eerder had de gemeente een prijsvraag uitgeschreven dat Zalen Schaaf op termijn verkocht moet worden. In eerste instantie deden er vier inschrijvingen mee aan de prijsvraag, maar een daarvan viel af omdat die niet voldeed aan de voorwaarden.

Het plan van Ontwikkelingsmaatschappij Turfmarkt B.V. kreeg de hoogste beoordeling, namelijk een 7.5. Zij willen Zalen Schaaf multifunctionele maken. Zo willen ze er een binnentuin aanleggen en zal de zaal plaats moeten bieden voor ateliers en werkruimtes voor ondernemers uit de cultuursector. 

Burgemeester en wethouders zeggen nu dat de inschrijving te laat binnenkwam, omdat het naar het verkeerde e-mailadres is verzonden.

“De inschrijving ‘Herontwikkeling Speelmanskwartier’ is door de gemeente op emailadres zalenschaaf@leeuwarden.nl ontvangen op 16 december 20.53 uur”. “Dit is na de gestelde deadline van 12 uur ’s middags. De inschrijver geeft echter aan de stukken op tijd (om 11.45) naar een verkeerd e-mailadres verstuurd te hebben. Van deze verkeerde adressering heeft de gemeente een afschrift ontvangen, waaruit op te maken is dat de oorspronkelijke inschrijving wel voor 12 uur ’s middags is ingediend. Gezien het doel van de prijsvraag en de feiten zoals hierboven te lezen zijn, hebben we besloten om de inschrijving mee te laten doen’’, valt te lezen in een verklaring van de gemeente Leeuwarden.

Dit betekent slecht nieuws voor Filmer Steven de Jong en Bobby Veenstra, de huidige beheerder van Zalen Schaaf. Hun plek kwam op de tweede plaats bij de prijsvraag van Zalen Schaaf. In dit plan staat het behoud en uitbreiding van de theaterfunctie van Zalen Schaaf voorop. Veenstra sluit een kort geding niet uit. ‘’Te laat is te laat’’. 

Bron: Omrop Fryslân

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *