AquaZoo ziet flinke groei in bezoekers

Het is alweer vijf jaar geleden dat dierenpark AquaZoo in Leeuwarden weer opstartte als onderdeel van Libéma. Het aantal bezoekers is sindsdien groots gestegen. Van 85.000 in 2015 naar 150.000 in 2019!

Op 26 januari 2015 werd de voormalige eigenaar Zodiac Zoos failliet verklaard. AquaZoo en de twee andere parken gingen ten onder. Binnen drie weken werd met de nieuwe eigenaar een doorstart gemaakt.

Sinds de nieuwe eigenaar Libéma het park heeft overgenomen zijn er flinke investeringen gedaan. Zo is het park verbouwd, dierenverblijven zijn groter geworden, het speelaanbod groeide en de receptie, winkel en horecagelegenheden kregen een opknapbeurt. In de afgelopen vijf jaar zijn er ook verschillende nieuwe dieren bijgekomen, dat zijn de ijsberen, nijlkrokodillen, gordeldieren, pinguïns en luiaards.

AquaZoo geeft aan dat natuurbehouden en de educatie over diersoorten ook steeds belangrijker is geworden in de afgelopen jaren. Daarom werkt het dierenpark ook samen met de stichting Wildlife, die verzorgen onder andere de rondleidingen door het park.

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.