AquaZoo opent nieuw tijgergebied van meer dan vijfduizend vierkante meter

Het nieuwe tijgergebied in AquaZoo is dit weekend opengegaan voor bezoekers! De twee nieuwe inwoners, Amoertijgers Aïda en Vadim, hebben hun intrek genomen in het nieuwe tijgerverblijf van meer dan vijfduizend vierkante meter.

Eigenlijk zijn de tijgerverblijven in tweeen gesplitst. Zo heeft elke tijger een eigen leefgebied. Dat is belangrijk, omdat tijgers eigenlijk liever in hun eentje leven. Op deze manier kunnen allebei de tijgers aan hun nieuwe omgeving wennen, maar ook aan elkaar.

“Maar als het goed gaat, kunnen we deze verblijven over een tijdje eenvoudig met elkaar verbinden en kunnen ze hier samen rondlopen”, vertelt general manager Jeroen Loomeijer in een persbericht.

Foto: AquaZoo/Bart Lindenhovius

Bedreigde diersoort

Amoertijgers zijn bedreigd: er leven nog maar een paar honderd dieren in de natuur. De grootste bedreiging is de mens. Er wordt veel op ze gejaagd door stropers voor onder andere traditionele Aziatische geneeskunde. Daarnaast wordt het leefgebied door bosbranden en houtkap steeds kleiner. In de laatste honderd jaar is maar liefst 93 procent van het leefgebied van deze dieren verdwenen.

Om de soort te behouden, hebben Europese dierentuinen een managementprogramma opgezet. De komst van de tijgers naar AquaZoo is hier onderdeel van. “Er was vraag naar een extra locatie om tijgers op te vangen. Wij wilden heel graag bijdragen aan het behoud van deze soort, dus hebben deze kans gegrepen”, vertelt Loomeijer.

Leeggepompte waterplassen

Voor het verblijf in het oosten van de dierentuin zijn twee plassen met water leeggepompt. Waar eerst karpers, zeeleeuwen en kroeskoppelikanen zwommen, zijn nu grotten, heuvels, een waterloop en klimbomen gekomen.

Rondom het verblijf zijn zeven plekken te vinden waar je meer kunt leren over de Amoertijger en zijn leefgebied, hun rol in het ecosysteem, maar ook over de bedreigingen in de natuur en wat ze zelf kunnen doen om de situatie in het wild te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *