Advies: Blauwe Golf moet plaatsmaken voor nieuw zwembad Middelsee

Volgens het Mulier Instituut moet het Leeuwarder zwembad de Blauwe Golf in de toekomst plaatsmaken voor een nieuw zwembad aan de zuidkant van Leeuwarden.

De sportonderzoekers van het Mulier Instituut namen op verzoek van de gemeente Leeuwarden alle sportaccommodaties onder de loep. Zij hebben geconstateerd dat in het zuiden van de gemeente de meeste bevolkingsgroei wordt verwacht. Deze mensen moeten momenteel ver reizen om te kunnen zwemmen.

Het wordt volgens het instituut tijd om naar geografische kaart te kijken. De noordkant van de gemeente heeft naast De Blauwe Golf ook nog het Kalverdijkje en It Gryn in Stiens. Daarom is het voor inwoners van bijvoorbeeld Grou dichterbij om in Sneek te gaan zwemmen dan in Leeuwarden. 

Eerder deze week heeft wethouder Hilde Tjeerdema aangegeven dat de gemeente kijkt naar de mogelijkheid om een nieuw zwembad in de nieuwe wijk Middelsee te plaatsen. Voorlopig gaat het alleen om een ruimtelijke verkenning. 

Bron: LC

3 Reacties op “Advies: Blauwe Golf moet plaatsmaken voor nieuw zwembad Middelsee”

  1. Beetje jammer. In Bilgaard wonen veel mensen met een smalle beurs en die chronisch ziek zijn en ouderen. Ze maken veelvuldig gebruik van het zwembad als ontspanning en conditie op peil te houden. Als dit zwembad op de rand van de stad komt zulle deze kwetsbaren daar weer de dupe van zijn. Aan de zuidkant wonen veel stedelingen in een koopwoning met vaak meer dan 1 auto, zij kunnen in 10 minuten bij het zwembad zijn.

  2. Nee, ik zou dit niet doen, laat de Blauwe Golf blijven waar hij is. In een wijk zoals Bilgaard wonen veel gezinnen met een niet al te hoog inkomen en zij maken veel gebruik van het zwembad. Ook in normale tijden is dit een zeer druk bezocht zwembad. Bouw van een nieuw zwembad lijkt mij beter in Middelsee.

  3. Laat de blauwe golf de blauwe golf! Een zwembad en speelgebied prachtig gelegen tegen het centrum van Leeuwarden.
    Zorg voor een goede openlucht zwem accomodatie in het zuiden van de stad. Dat is iets wat Leeuwarden op de kaart zet! Zwemmen in de middelsee ik zie het nu al voor me.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *