Activiteiten voor ouderen met ‘De Derde Helft’

Bij de derde helft denk je al snel aan een lekker biertje drinken in de sportkantine na een gespeelde voetbalwedstijd. Maar deze keer krijgt het een net wat andere invulling. ‘De Derde Helft’ is namelijk een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds om de eenzaamheid onder ouderen in Nederland tegen te gaan en te voorkomen. Leeuwarden is als één van de acht steden uitgekozen om van start te gaan met dit concept.

Het doel van ‘De Derde Helft’ is om ervoor te zorgen dat ouderen zich niet meer eenzaam voelen. Dit moet onder andere bereikt worden door ouderen in beweging te krijgen en hier kunnen voetbalclubs bij helpen, zo ook Leeuwarder Zwaluwen. In het weekend en ’s avonds is het natuurlijk druk op de velden en in de kantine, maar overdag op werkdagen is er weinig te beleven. De ruimte en faciliteiten zijn er dus al, nu nog de organisatie, welke grotendeels ook door de ouderen zelf gedaan zal worden in de vorm van vrijwilligerswerk.

Op dit moment hebben ouderen al elke vrijdag de mogelijkheid om mee te doen aan een beweeguur en ook wordt er walking football aangeboden. De komende tijd zullen hier verschillende activiteiten bijkomen, waarbij de focus ligt op 55-plussers.

Maar het is meer dan sporten… Ook het sociale aspect speelt een belangrijke rol. Bij ‘De Derde Helft’ draait het om verbinding met elkaar. Hierbij zal een voetbalkantine dienen als een soort van buurthuis waar iedereen bij elkaar kan komen. Ook hier kunnen activiteiten zoals een spelletjesmiddag of muziekdag georganiseerd worden. Activiteiten georganiseerd dóór ouderen en sportverenigingen en vóór ouderen en sportverenigingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *