Aankomende zaterdag: Bierfestival Leeuwarden *Wintereditie*

Proost! Bierfestival Leeuwarden is terug met, jawel, een wintereditie. Dat de populariteit van speciaalbier behoorlijk in de lift zit, bewijst het succes van bierfestival Leeuwarden. De eerdere edities verkochten steevast uit en daarom kan een extra wintereditie natuurlijk niet uitblijven.

Bierfestival Leeuwarden is een initiatief van Speciaalbier Café De Markies en Neushoorn en vanaf het eerste moment erg in trek. Deze wintervariant draait niet alleen om winterse bieren, ook andere soorten zoals blond, tripel, sours en barrel aged zijn ruim vertegenwoordigd. Tijdens het festival krijg je de kans om de lekkerste speciaalbieren te proeven en persoonlijk kennis te maken met de brouwers uit binnen- en buitenland. Deze editie zijn onder andere Larkin’s Brewing CO (IE), Dok Brewing Company (BE), Two Chefs Brewing, Bronckhorster Brewing Company en lokale helden Brouwdock en Rockin’ Ludina van de partij. Naast bier is er ook een smaakvol aanbod aan eten en kaasplanken. De passende muzikale omlijsting ontbreekt ook niet. Tot slot maken de uitzonderlijke tap-takeovers in Speciaalbier Café De Markies het exclusieve aanbod compleet. We proosten op weer een geslaagde editie!

Hoe werkt het Bierfestival Leeuwarden?

Bij de ingang krijg je een festivalglas, een flesje water en een festivalboekje met informatie over de te verkrijgen bieren. Vervolgens kun je met je glas bij de verschillende brouwers langs, die allemaal één of meerdere bieren op de tap hebben. Tegen betaling wordt je glas gevuld. Is je biertje op? Dan maak je bij de spoelbakken je lege glas weer schoon, om daarna je reis naar de volgende brouwer te vervolgen. Wanneer je weer huiswaarts gaat kun je het glas als leuke herinnering mee naar huis nemen of inruilen tegen statiegeld.

Zat 8 feb
Deur: 15:00
Entree/proefglas/water/boekje: 15,00 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *