Uitslag Stelling van de Week: deelscooters en -fietsen overbodig in Leeuwarden? Nee hoor, ‘maar betere parkeerplekken zijn wel nodig’

Afgelopen maandag vroegen we jullie naar jullie mening over de deelscooters- en fietsen die overal in Leeuwarden staan. Want de voertuigen van Go Sharing verdwijnen in 33 steden. In onze stad blijven ze staan! Maar is dat wel een goed idee?

Jawel hoor, vinden jullie over het algemeen. Want milieutechnisch gezien is het best een goed idee, dat delen. Waar jullie in de reacties het over het algemeen wel over eens zijn, is dat er betere parkeerlocaties en regels ingesteld moeten worden.

Parkeerproblemen

We hebben ze natuurlijk ook allemaal wel eens gezien. Midden op de weg, regelrecht voor de voordeur van de buren of kapot in een slootje: de deelscooters staan inderdaad op gekke en vervelende locaties.

Regelingen voor de omgang met en het parkeren van de scooters en fietsen is wel nodig. In het buitenland worden ze bijvoorbeeld wel keurig geparkeerd, schrijft iemand in de reacties.

Gemeente

Om af te sluiten wordt ook de gemeente deels opgeroepen om met ideeën te komen voor parkeerregels of stallingen. Een centrale stalling op één vaste plek, bijvoorbeeld.

En alhoewel er in het stadscentrum al plekken zijn waar de scooters niet neergezet mogen worden, zijn er helaas nog steeds mensen die er last van hebben.

Maar dat die deelscooters een toegevoegde waarde hebben? Dat staat voor een groot deel van de mensen vast.

Bron foto: Go Sharing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *