Haksshairstyling: Eigenaar Hakar is (en blijft) heerlijk positief

Als er één ding is dat Hakar Esmail, eigenaar van Haksshairstyling aan ons mee wil geven, dan is het wel positiviteit. Bij de afsluiting van ons gesprek heeft hij het er bijvoorbeeld nog over. “Die positiviteit moet er wel uitspringen, vind ik”, vertelt hij aan ons. Dat zit wel goed, want rondom Hakar hangt één wolk aan positieve energie!

Dat goede gevoel begint al gelijk bij het wakker worden. “Als je tegen jezelf zegt dat vandaag een slechte dag wordt, wordt het ook een slechte dag. Ik stap mijn bed uit, neem een lekkere douche en zie dat het een goede dag wordt. Dat is al zo’n negentig procent van het hebben van een goede dag. Ook het vooruitzicht van in de salon te mogen staan geeft een hele boost aan energie.”

“Ik heb altijd gezegd dat ik stop met de zaak wanneer ik er geen zin meer in heb”, voegt Hakar toe. “Als je achter de kassa bij de supermarkt werkt, kun je wel eens een slechte dag hebben. Je kunt niet met tegenzin mensen gaan knippen. Ik heb wel eens mijn dag niet, maar dan pak ik mijn spullen en ga ik weg. Ik ben er liever niet dan half.”

‘Last’ van corona

Uiteraard heeft ook Haksshairstyling last gehad van de lockdown en van de maatregelen die er nu vanuit het RIVM gelden. Naast het desinfectiemiddel bij de voordeur knippen ze tegenwoordig alleen op afspraak. “Daar lag onze kracht wel. Je kon voorheen lekker naar binnen lopen en even wachten tot je geknipt wordt. Soms kon ik gewoon aangeven dat ze na een rondje centrum wel aan de beurt zijn. Mensen die niet graag een afspraak maken, hebben er moeite mee. Nu weet ik waar ik aan toe ben, wat wel weer fijn is, maar voor de klanten is het gewoon minder. Als je ‘s ochtends wakker wordt en denkt ‘ik moet naar de kapper’ moet je er eigenlijk ook gelijk heen kunnen.”

Tijdens de lockdown heeft Hakar zijn tijd goed gebruikt en de kapsalon een beetje kunnen verbouwen. Zo staat er nu een koelkast met frisdrank, een koffiehoekje en een nieuwe kast waar alle haarproducten te vinden zijn. Over een eventueel groter pand is al nagedacht. “Soms is het hier al iets te krap. Nu mag je hier natuurlijk ook niet meer zoveel mensen binnen hebben, maar als het wel mag zitten we vol. In de toekomst gaan we zeker op zoek naar een nieuw pand. Dan komen de rest van de droom-puzzelstukjes over bijvoorbeeld een kleine bibliotheek vanzelf.”

Meer dan genoeg toekomstplannen

Ook over de toekomst is Hakar meer dan positief. Er zijn bijvoorbeeld plannen genoeg. Na het succes van zijn eigen pomade, is er een complete productlijn in de maak. Binnenkort kun je dus je haar verzorgen met een shampoo en een conditioner van Haksshairstyling. Ook een baardolie en een haarlak horen bij de producten die momenteel in ontwikkeling zijn.

Op de afsluitende vraag of hij gewoon lekker bezig is, antwoordt hij: “We zijn hartstikke lekker bezig. Ondanks de situatie waar we nu inzitten, gaat het top. We zijn er nog elke dag en als wij er niet zijn, hopen we dat de zaak altijd blijft bestaan. Mijn succes zal ik niet terugzien binnen nu en twintig jaar, maar ik hoop dat mijn achterachterachterkleinzoon over honderd jaar het verhaal van Haksshairstyling kan vertellen.”

Haksshairstyling is te volgen op Instagram via @haksshairstyling_ & @haksshairstyling_meppel. Wil jij je laten knippen bij de kapsalon? Dat kan (voorlopig) vanwege het coronavirus alleen op afspraak. Bel voor een afspraak naar 058 250 4186.

Foto: Marcel van Kammen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *