Gemeente pakt fout gestalde fietsen voor het station harder aan

Zet jij je fiets wel eens voor het station neer? De gemeente Leeuwarden is er klaar mee en gaat fout gestalde fietsen bij het NS-station strenger aanpakken.

Er duiken steeds meer rijen fietsen op voor het NS-station. Voor eventjes is dat geen probleem, want momenteel is de gemeente pas na 4 uren gerechtigd om zo’n tweewieler te verwijderen. Dus wanneer je je fiets even voor het gebouw neerzet om één of meer van de stationswinkels te bezoeken, is er nog niet zoveel aan de hand.

Maar daar krijg je straks wel minder lang de tijd voor, dat is wat de burgemeester en wethouders afgelopen dinsdag hebben besloten. De wachttermijn wordt ingekort tot 1 uur, zodat er eerder ingegrepen kan worden. De reden hiervoor is dat vele treinreizigers ook in de verleiding komen om hun fiets bovengronds te stallen. Dat is niet de bedoeling, want daar zijn andere stalmogelijkheden voor; zowel ondergronds als achter het station.

Al voordat het gebied opnieuw ingericht werd, was de gemeenteraad bezig om de fietsenchaos te laten verdwijnen. Daarom wil ze de nieuwe fietsenchaos voorkomen.

Bron: Leeuwarder Courant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *