11-jarige Irem Esinti eerste Kinderdichter van gemeente Leeuwarden

De 11-jarige Irem Esinti van IKC Aventurijn in Leeuwarden is de eerste Kinderdichter van de gemeente Leeuwarderadeel. Afgelopen donderdag werd ze gekozen en mag daardoor binnenkort haar winnende gedicht voordragen aan burgemeester Sybrand Buma. 

Professionele dichters hebben op scholen verspreid over de gemeente Leeuwarden tien workshops gegeven. Ruim 200 leerlingen uit de groep 5 tot en met 7 namen deel aan het project en schreven daarom een gedicht. Uit alle inzendingen werden in totaal 13 finalisten gekozen. Zij droegen tijdens een online finale hun zelfgeschreven gedicht voor. 

Wethouder Hein Kuiken bracht vrijdag een bezoek aan IKC Aventurijn om de kersverse Kinderdichter een oorkonde en een gegraveerde vulpen te overhandigen. Het winnende gedicht van Irem wordt opgenomen in een brochure van dBieb en gaat mogelijk geëxposeerd worden. 

De Kinderdichter treedt een jaar lang op bij gelegenheden en schrijft een aantal gedichten, op eigen initiatief of in opdracht. De kinderdichter wordt gecoacht door professioneel dichter Arjan Hut.

Bron: LC

Foto: Poëziepaleis

1 Reactie to “11-jarige Irem Esinti eerste Kinderdichter van gemeente Leeuwarden”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *