10 tips voor een geslaagde Moederdag

moederdag

Zondag is het weer Moederdag, tijd om je moeder te verwennen. Dat kan op vele manier, maar we hebben 10 logische en minder logische tips om je moeder een geslaagde Moederdag te bezorgen.

Ontbijt op bed

Jarenlang stond je moeder voor je klaar, maakte zij jou wakker en had ze het ontbijt al klaarstaan. Nu is het tijd om haar een gunst te verlenen: een ontbijt op bed. Ook al is het  inmiddels bijna een Moederdag-traditie, het is en blijft een mooi gebaar.

De was doen

De schone was, het lag altijd op magische wijze weer in de kast. Natuurlijk weten we dat onze moeder dat altijd deed. Nu je het ontbijt hebt verzorgd, liggen er natuurlijk allemaal kruimels in bed. Dus om ook hier iets terug te doen voor je moeder: doe voor één dag haar was! Het is tenslotte maar één keer per jaar Moederdag.

Aan de wandel

Is de was gedaan, dan is het tijd om er even uit te gaan. Op genoeg plekken in Friesland kun je een leuke wandeling maken, en daarna natuurlijk een lekker bakje koffie met een gebakje. Niets fijner dan lekker een frisse neus halen. Kun je meteen even bijkletsen.

High tea

Je kunt er ook voor kiezen om de hele middag te relaxen en de lekkerste hapjes te eten. Een high tea valt altijd in de smaak en kan in Leeuwarden bijvoorbeeld bij Novelle, Lazy Lemon, Grand Café Post-Plaza, De Koperen Tuin, De Walrus of Spinoza. Smullen!

Dineren

Als je liever ’s avonds op pad gaat, kan dat ook natuurlijk. Neem je moeder gewoon mee voor een lekker diner. Natuurlijk naar een restaurant naar keuze. Maar er zijn er wel een paar die we kunnen aanraden: wat dacht je van Het Leven, Sjoddy, Seoulmates, TOTT, Kota Radja, Roast, Proefverlof, Yucatan of Kom! De keuze is reuze. Mocht het op Moederdag niet lukken, kun je altijd een dinerbon geven en het later inhalen.

Je leukst foto ingelijst

Nu door naar de cadeautjes. Kies je leukste foto en lijst hem in. Ga je voor een kinderfoto, een samen met je moeder of toch voor één met je partner? Wat je ook kiest, een persoonlijk cadeautje doet het altijd goed.

Plant

Een kamerplant of een leuke plant voor in de tuin fleurt de boel lekker op. Het is ook net weer even wat anders dan een bloemetje; hij blijft (als je moeder enigszins groene vingers heeft) langer staan. Mocht je er niet uitkomen welke plant je moet kopen, kun je altijd een cadeaubon van een tuincentrum geven.

Welness giftcard

Heeft je moeder het verdient om even lekker tijd voor haarzelf te nemen? Dan doet een welnessbon het altijd goed. Eigenlijk een stomme vraag. Natuurlijk heeft ze het verdient! Ze heeft alles voor je aan de kant gezet om je op te voeden!

Cadeaubon woonwinkel

Deco doet het altijd goed. En wat beter dan het geven van een leuke cadeaubon van een woonwinkel in de buurt? Dan kan ze mooi zelf dingen uitzoeken. Scoor dus bij winkeltjes als Jolijt, Tres Jolie of Studio 8 een cadeaubon.

Boekenbon of tijdschriften cadeaubon

Nog eentje. Ietwat voor de hand liggend, maar wel leuk: een boekenbon of een tijdschriften cadeaubon. Zo kan ze zelf een leuk magazine of boek uitzoeken om inspiratie op te doen voor in huis, de tuin of om over interessante lifestyletips te lezen.

1 Reactie to “10 tips voor een geslaagde Moederdag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *