058bezorgd.nl: lokaal besteld, betaald en bezorgd

Er is weinig lekkerder dan ’s avonds nog even een goede hap bestellen via het internet. Dat kan natuurlijk via Thuisbezorgd, maar wist je dat ondernemers daar dankzij de commissies bijzonder weinig aan overhouden? Doe je bestelling eens via 058bezorgd.nl! Hier vind je tientallen lokale ondernemers waar je jouw goede hap, lekkere snack of zelfs slagerijbestelling kunt doen! Het voordeel? Het geld verdwijnt niet naar internationale bedrijven, maar blijft in onze mooie stad.

058bezorgd.nl is een idee van Béyonit, een full service merkactivatiebureau uit Leeuwarden. Je zou het bedrijf kunnen kennen van hun andere bezorgservice, 058.nl. “Een relatie van ons vertelde in maart dat hij zijn deuren moest sluiten vanwege corona, maar hij was niet ingericht op bezorgen”, vertelt mede-eigenaar Frank Zijlstra. “Hij twijfelde ook een beetje over wat hij moest gaan doen. Zo waren de commissies van Thuisbezorgd te hoog, dus vroeg hij of wij iets konden bedenken. Daar hebben we even goed over nagedacht.”

Lokale variant van Thuisbezorgd

En goed nagedacht? Dat hebben ze zeker! Het resultaat is 058bezorgd.nl, het lokale en onafhankelijke bezorgplatform waarbij 100% van de opbrengst naar de ondernemer gaat. Het systeem is breed getest en al snel kwamen er meerdere ondernemers die interesse toonden in het bezorgplatform. Het systeem werd beschikbaar gesteld voor meerdere ondernemers, zodat ook zij zich konden aansluiten bij 058bezorgd.nl. De website is een lokale variant op Thuisbezorgd. Op het platform kun je jouw bestelling doorgeven bij tientallen ondernemers en het aanbod verschilt enorm. Waar je op Thuisbezorgd bijvoorbeeld allerlei opties vindt voor een lekkere portie patat, zijn de friet-opties op 058bezorgd misschien op één hand te tellen. “Dat onderscheidt ons ook wel een beetje”, vertelt Frank. “Maar natuurlijk zijn ze allemaal meer dan welkom”, voegt hij er lachend aan toe.

Dan rest ons natuurlijk de vraag: wat vind je wél op 058bezorg.nl? Van alles en nog wat. De keuze is zó divers dat het bijna niet is op te noemen. Je kunt hier bijvoorbeeld terecht voor de klassieke pizza, maar ook voor een heerlijk luxe ontbijtje of een custom made taart. Of wat dacht je van het inhuren van een privékok? Een goede avondmaaltijd vind je hier vanzelfsprekend ook. En ben je vanmiddag het vlees vergeten bij de supermarkt? Dan is er zelfs een slager waar je terecht kunt.

“Waarom zou je niet?”

Meer dan veertig ondernemers hebben zich inmiddels aangemeld voor de lokale bezorgdienst, waarvan achtentwintig op het moment van schrijven ook daadwerkelijk al te vinden zijn op de site. Voor de resterende ondernemers worden de menukaarten nog geüpload. “Je ziet dat er een breed draagvlak voor de website is”, vertelt Frank. “Ondernemers zijn een beetje klaar met bedrijven als Thuisbezorgd. Vanwege de hoge kosten blijft er heel weinig over. Ik snap het allemaal ergens ook wel, want doordat de commissies steeds verder worden aangeschroefd komen de ondernemers tegen de muur te staan.

Hoe zit het dan met de kosten bij 058bezorgd.nl? Die vallen hartstikke mee, geeft Frank aan. “Tot september kunnen ondernemers zich gratis bij ons aansluiten. Daarnaast gaat honderd procent van de opbrengst naar de horecaondernemer. Per transactie wordt er €1,50 bij de bestelling opgeteld. Dat betaalt de consument. Veel mensen reageren hierop met een instelling van ‘waarom zou je niet?’, er wordt echt heel goed op gereageerd.”

Veel interesse van consumenten

Na een aantal acties in de stad en het ophangen van posters ziet Frank dat er ook herhaalbestellingen worden gedaan door klanten. Met andere woorden: er is dus al veel interesse in het lokale bezorgplatform. “Wij hebben een gemiddelde bestelwaarde van zesendertig euro. Mij is verteld dat het een erg hoog bedrag is. Dat heeft echter wel te maken met het feit dat veel restaurants zich hebben aangesloten bij ons. Twee porties spareribs zijn natuurlijk iets duurder dan een broodje bij de shoarmatent op de hoek. Wel is het zo dat de mensen die lokaal willen aanbesteden op ons platform te vinden zijn.”

Meer dan genoeg toekomstplannen

Alhoewel het platform nog maar net bestaat (sinds februari dit jaar, red.), wordt er al volop nagedacht over de toekomst en groeit het aantal horecazaken dat zich bij het platform wil aansluiten nog elke week. Zo kijkt Béyonit bijvoorbeeld naar het kijken van een eigen beorgpoule, waar al veel partijen met enthousiasme op hebben gereageerd. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat het bedrijf nog echt in de beginfase zit, zegt Frank. “Maar iedereen is heerlijk enthousiast en dat is fijn om mee te maken.”

Tekst: Daniël Joe Heemskerk, foto: Marcel van Kammen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *