Ons team

Dennis Dörfel
Eigenaar & Verkoop

Is bezig met het bouwen van een groot open mediaplatform
Dennis is trots op zijn stad. Anders laat je niet ‘058’ op je been tatoeëren. Hij volgt het nieuws rondom Leeuwarden op de voet en wil niets liever dan het mooie van Leeuwarden positief over het voetlicht brengen. Dennis is ‘the man with the plan’ als het om het uitgeven van lokaal nieuws en informatie gaat. Vanuit zijn ruime ervaring in de uitgeverswereld vaart hij zijn eigen koers. Hij ziet het vergaren, verspreiden en consumeren van nieuws en informatie razendsnel veranderen en ziet een ‘open source’ als de nabije toekomst. ‘’Organisaties, instellingen, ondernemingen, artiesten, noem maar op; iedereen maakt straks zijn eigen nieuws en gebruikt daarvoor de meest geschikte mediakanalen.’’ Dennis bouwt met ‘Welkom! In Leeuwarden’ aan een open online mediaplatform waar alles over Leeuwarden te vinden is.

 

 

Johan Weitenberg
Redactie

Een goed verhaal is het halve werk
Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar soms heb je juist die woorden nodig om de beleving te omschrijven. Redactielid Johan vertelt graag een goed verhaal. De muzikant in hart en vingers, de gitaar is hem niet onbekend, is zijn schrijfcarrière begonnen bij Poppodium Romein en schrijft tegenwoordig als Tekstbureau Weitenberg voor Welkom in Leeuwarden en vele anderen. Met de laptop onder de arm loopt hij stad en land af om voor jou een leuk verhaal te schrijven over bijvoorbeeld een nieuw restaurant of een leuk evenement in de binnenstad. Een dosis humor en een levendige omschrijving, dat is waar hij voor gaat.

 

 

pastedGraphic_3.png

Jan Robert Mink
Grafisch designer

Swingende volbloed vormgever
Misschien heeft het met zijn muzikale achtergrond te maken, maar de ontwerpen van Jan-Robert swingen als een tiet en sluiten naadloos aan bij het doel. Bij zijn bedrijf, Mink Graphics, zitten al heel wat herkenbare ontwerpen in de map. Jan-Robert zijn humor is droog en ad rem. Iets dat je ook terug ziet in zijn ontwerpen, vooral als hij de teugels laat vieren. Naast ontwerpen heeft Jan-Robert ook een goed gevoel voor taal. Een perfecte combinatie!

 

 

 

Rudi Stuve
Grafisch designer

Vormgeving en kunst gaan hand in hand

Grafisch vormgeven zit Rudi in het bloed: al ruim 25 jaar mag hij zijn gevoel voor stijl, kleur, compositie en evenwicht laten spreken. Naast zelfstandig grafisch vormgever is Rudi beeldend kunstenaar en actief als theatermaker en regisseur in de wereld van het toneel. Laat het ontwerpen dus maar aan hem over! Geliefd zijn gedrukte producten als magazines/posters/flyers/brochures, maar ook een website is voor de heer Stuve gesneden koek.

 

pastedGraphic_2.png

Simon van der Woude
Fotografie

Schiet meestal gelijk raak
Simon werkt al een aantal jaren als zelfstandig fotograaf. Hij maakte meer dan 300 trouwreportages en heeft vaak aan een half woord genoeg. Simon heeft alles in Leeuwarden al tig keer gefotografeerd. En dat is precies wat we willen in ons team: mensen die Leeuwarden als hun broekzak kennen. ‘Straight in the face’ en zonder blad voor de mond. Het is maar goed dat Simon fotograaf is..

 

 

 

 

Derek Woudstra

Derek Woudstra
Redactie

Speelt nog steeds met Lego
Nou ja, spelen? Derek vindt het bouwen met Lego nog steeds heel gaaf. Hij is altijd nieuwsgierig hoe dingen werken. Met die belangstelling voor informatie gaat hij ook op pad, op zoek naar de mooiste verhalen. Zijn teksten zijn dan ook doordacht, maar missen nooit de humor die het luchtig houdt. Hij werkt nauwkeurig en besteedt daarom liever meer dan minder tijd aan een artikel.