De medewerker van de maand van Miedema Brilmode en Oogzorg

De medewerker van de maand van Miedema Brilmode en Oogzorg heeft maar één roodgloeiend oog en wordt nooit ziek. Vorig magazine vierden we het 25-jarige jubileum van Rob. Om nu iemand anders in de spotlight te zetten nemen we weer een kijkje in de winkel.

Het is ons meteen duidelijk, elk lid van het team is even belangrijk voor de familiaire sfeer en de goede service. Als we nu de ene medewerker uitlichten, doen we de ander te kort. De medewerker van de maand is daarom geen mens, maar een uitzonderlijk apparaat: de DNEye scanner. Met deze machine onderscheidt de winkel zich al jaren van andere opticiens.

Uniek

Elk oog is anders en bestaat uit unieke kenmerken zoals kleur, vorm, grootte en sterkte afwijking. Toch blijkt dat 98% van alle brillenglazen wereldwijd al jarenlang wordt geproduceerd op basis van de berekening van een 118 jaar oud oogmodel met standaard afmetingen. Dat komt omdat je met normale metingen niet een compleet beeld van een oog kan vormen. De DNEye scanner doet dit wel.

Het apparaat meet het oog op 1500 verschillende punten en kan een perfect beeld vormen van je oog. De scanner meet de persoonlijke en biometrische afmetingen op, zoals de lengte van het oog, de pupilgrootte, hun reactie op verschillende lichtomstandigheden en nog veel meer. Het klinkt als science-fiction, maar door deze meettechniek wordt een digitaal model van het oog gemaakt.

B.I.G.

Zodra de meting gedaan is, wordt het resultaat verstuurd naar Rodenstock, waar ze aan de slag gaan met B.I.G.: Biometric Intelligent Glasses. Bij het slijpen van deze glazen houden ze rekening met alle 1500 meetpunten. Op deze manier heb je echte maatglazen.

Een oogmeting wordt vaak in het licht gedaan, hoe weet je dan of je ook scherp zicht hebt als het donker is? Je oogafwijking kan in het schemer door de grootte van het pupil anders zijn dan overdag. Dit wordt vaak onterecht bestempeld als nachtblind. Tijdens de oogmeting bootst de DNEye scanner meerdere lichtomstandigheden na. Zo weet je zeker dat je nieuwe bril ook ’s nachts je zicht verbetert.

Ervaringen

De klanten die voor het eerst de nieuwe glazen gebruiken zijn blij verrast. 92% van de brildragers die overstappen op B.I.G. ervaart een scherper zicht, 88% voelt een groter comfort vergeleken met hun oude bril. Rob Dijkstra, eigenaar en een van de optometristen bij Miedema zegt trots: ‘Wij horen vaak dat ook lichamelijke klachten zoals vermoeidheid en hoofdpijn afnemen na het overstappen. Tot nu toe hebben we nog geen enkel negatieve opmerking over de nieuwe glazen gekregen.’

Hoewel de DNEye scanner zich echt onderscheidt, hij zou nutteloos zijn als hij niet door de juiste handen wordt bestuurd. Dat zit bij Miedema wel goed, het team bestaat uit een goede samenstelling van gemotiveerde opticiens en optometristen.

De DNEye scanner is medewerker van de maand omdat:

  • Hij het beter doet dan 98% van zijn tegenhangers
  • Hij zorgt voor de best passende brillenglazen
  • Hij een oplossing heeft voor veel hoofdpijn en vermoeidheid
  • Hij ook alles weet van multifocale glazen
  • Hij je zicht verbetert bij dag én nacht
  • Hij nooit vakantie opneemt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *