Vanaf zomer inrijd- en parkeerverbod Leeuwarder Eewal en Wortelhaven

Vanaf deze zomer geldt op de Leeuwarder Eewal en Wortelhaven een inrijd- en parkeerverbod. Vanaf dan is alleen bestemmingsverkeer nog welkom. 

Ondernemers en bewoners die in het gebied gevestigd zijn blijven wel altijd toegang houden tot het gebied. Ook leveringen, afhalen, laden en lossen blijven mogelijk, maar dit wordt wel zoveel mogelijk gekoppeld aan venstertijden.

Ook zijn er uitzonderingen voor taxi’s, zorgpersoneel en bedrijven in het gebied. Het stadhouderlijk Hof gaat bezoekers vragen om niet meer met de auto te komen. Indien het wel nodig is, kunnen ze het kenteken doorgeven. 

De gemeente Leeuwarden werkt al jaren aan de voorbereiding van dit plan. In dit plan was het in eerste instantie ook de bedoeling om camera’s te plaatsen, maar dit bleek te duur. 

Na de afsluiting gaat de gemeente de situatie evalueren. Na die evaluatie gaat de gemeente met de ondernemers en bewoners praten over verdere stappen. Dit kan als resultaat hebben dat bijvoorbeeld ook de Korfmakersstraat en Tweebaksmarkt minder toegankelijk worden voor verkeer. 

Bron: Huis Aan Huis

Foto: Google Streetview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *