Black Friday in Leeuwarden

Vandaag is het zover! Black Friday. 

Black Friday, oftewel zwarte vrijdag is in Amerika de dag na Thanksgiving. Op deze vrijdag hebben de meesten werknemers vrij. Black Friday wordt beschouwd als het begin van het periode voor de Kerstinkopen. 

Sinds 2015 adverteren steeds meer winkels onder het fenomeen Black Friday in Nederland. Black Friday is in ons land vooral populair voor de goedkope Sinterklaasinkopen. 

Toch blijkt dat Black Friday niet veel succes heeft in Nederland. De ruime meerderheid gaat de commerciële koopfestijn voorbij. Dat blijkt uit onderzoek van: Wat Vindt Nederland. 

Maar er zijn toch bedrijven die veiligheidsmaatregelen treffen. Zo worden er dranghekken klaargezet bij verschillende mediamarkten in het land. Winkelcentra zetten extra beveiligers in voor een veilig verloop. 

In Leeuwarden doen er zo’n zeventig bedrijven mee aan Black Friday. De winkels en bedrijven die meedoen zijn ook nog langer open, namelijk tot 21:00. Er zijn ook horecagelegenheden die mee doen. Zij delen vouchers uit voor gratis twee kop koffie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *