Het nieuwe Chinees eten van Kota Radja

IMG_0577

Al sinds midden jaren 60 is Chinees restaurant gevestigd in Leeuwarden. De afgelopen jaren heeft het restaurant een aantal veranderingen ondergaan. Zo is het na een brand in 2007 volledig herbouwd en zijn ze zich meer gaan specialiseren in traditionele gerechten uit specifieke delen van China, zoals Guangdong (Cantonees), Szechuan en Peking. Kenners weten natuurlijk allang dat de Chinese keuken enorm veel meer biedt dan alleen gerechten als ‘babi pangang’ en ‘nasi goreng’. Sterker nog, deze gerechten zijn Indonesisch/Maleisisch. In China noemen ze deze bereidingswijze (roosteren) ‘char siu’. Ook teppan (grill aan tafel), stoofpotten, dim sum (dumplings) en andere (kleine) gerechten komen steeds meer in trek. Of kies eens voor een Chinese Fondue. Fonduen doen Chinezen niet met hete olie, maar met bouillon. Niet alleen lekker en gezond, maar ook leuk om te doen! Uiteraard kunt u de meeste Chinese lekkernijen van Kota Radja ook laten bezorgen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *