Gloednieuw food & chocolate restaurant Mellow
22 juni 2017 10:38
There’s a new kid in town! Mellow is het gloednieuwe food & chocolate restaurant in Leeuwarden en opent vandaag zijn deuren. Gisteravond was er al een exclusieve proefavond voor het Doppio personeel. Waarom Doppio? Mellow eigenaar Rienk Edens is ook de man achter Doppio Leeuwarden.
Bean-to-bar
Bij Mellow draait alles om chocola en wordt er gebruik gemaakt van het bean-to-bar concept. Dit houdt in dat we met echte chocolademakers te maken hebben. De rauwe cacaobonen worden bij Mellow omgezet in overheerlijke chocoladerepen. In het tussenliggende proces worden de bonen geroosterd, gebroken, gewalst en getempereerd. Hierna gieten ze het in de juiste vorm, wat uiteindelijk resulteert in acht verschillende chocoladerepen, ieder met hun eigen unieke smaak. Op deze manier hebben ze bij Mellow de volledige controle over wat er in de chocola zit en hoe het smaakt.

Yellow Seed
Shared dining staat centraal in het restaurant: ieder heeft zijn eigen hoofdgerecht en daarbij krijg je heerlijke bijgerechten voor het hele eetgezelschap. Tevens, met alles wat Mellow doet gaat een percentage van de opbrengst naar Farmer Voice van Yellow Seed: een handelsnetwerk en community waar cacaobonen en kopers samenwerken om gelijkheid, ecologisch behoud en gemeenschapszin te ondersteunen. Al met al hebben we te maken met een inspirerend restaurant aangekleed in een warme, huiskamerlijke sfeer. Vanaf vandaag heten Rienk en zijn team je van harte welkom in Mellow en geniet je van chocola, chocola en nog eens chocola.
Reacties op dit artikel
Reactie plaatsen? Log in met uw account.