Zaterdag 24 november: Etsy Made in NL – Leeuwarden

Vorige week stelden we je voor aan Jamilla Beukema en Sylvie Boersma, de eigenaressen van Mila-made en Sylver. Aankomende zaterdag 24 november organiseren ze de Etsy Made in NL – Leeuwarden markt op het eerste plein van de Blokhuispoort.

Beide dames zijn illustrator en verkopen hun werk vanuit hun eigen cel in de H-vleugel van de oude gevangenis. Daarnaast hebben ze beide een webshop op Etsy. Etsy is een creatieve marktplaats waar je handgemaakte items kunt kopen en verkopen. Het platform biedt miljoenen unieke handgemaakte, vintage of custom items. Op de online-marktplaats zijn wereldwijd zo’n 1,5 miljoen verkopers actief en ruim 20 miljoen kopers. Elk jaar organiseert Etsy markten in diverse landen. Vorig jaar vond er in drie verschillende plaatsen een ‘Etsy Made in NL’ markt plaats.

Dit jaar organiseren Jamilla en Sylvie de markt voor het eerst in Leeuwarden. Jamilla: ‘’Door het wegvallen van o.a. Holy Stitch en de kerstmarkt, leek het ons een leuk idee om de Etsy markt in Leeuwarden te organiseren. Het is ook echt een hele goeie periode om een markt als deze te organiseren gezien de vele cadeautjes die mensen willen scoren voor Sinterklaas en Kerst. Die bieden de standhouders dan ook volop! Daarnaast wordt in dit weekend ook Explore the North en LUNA – Leeuwarden Urban Night Adventure georganiseerd: evenementen die een hoop publiek trekken.’’

De ‘Etsy Made in NL – Leeuwarden’ markt is zaterdag 24 november te vinden op het eerste plein van de Blokhuispoort en belooft een waar walhalla te worden voor de liefhebber van handgemaakte spulletjes. Natuurlijk hebben Jamilla en Sylvie beide een stand en vind je er nog bijna 50 andere Etsy-shop eigenaren. Een voorwaarde vanuit Etsy is dat alle stands een ambachtelijke inslag hebben: er worden dan ook veelal handgemaakte artikelen verkocht. De diversiteit van de shops is enorm. Er zijn Etsy eigenaren aanwezig die werken met keramiek, glas-in-lood, hout en/of textiel, maar je vindt er ook kaarsen, sieraden, zeepjes en bijvoorbeeld pins. Eigenlijk is er te veel om op te noemen! Gezien ook de inwendige mens enige aandacht verdiend wordt tijdens het evenement de catering verzorgd door Proefverlof.

De deuren van de markt op het eerste plein van de Blokhuispoort gaan om 11:00 open en sluiten om 17:00 uur. Tevens is er in de H-vleugel ook een markt waar vrijwel alle ondernemers die in deze vleugel gevestigd zijn aan mee doen. De toegang is gratis.

Tekst: Janneke Vonk
Foto’s: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *