Wat gebeurt er met Intertoys Leeuwarden?

sluiting wirdumerdijk leeuwarden

Vandaag kwam het spijtige bericht naar buiten dat Intertoys officieel failliet is verklaard. De winkels blijven nog open. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid van een doorstart. 

De keten accepteert nog tot cadeaubonnen tot zondag, de winkels blijven in afwachting op uitslag van de curatoren open. Intertoys wil hiermee het signaal afgeven dat ze graag doorwillen. Curatoren bekijken de mogelijkheid van een gehele of gedeeltelijke doorstart. Ze verwachten hier uiterlijk 21 maart uitspraak over te kunnen doen. 

De speelgoedketen bestaat uit 286 winkels, ruim 100 daarvan zijn franchisenemers. Deze 100 vallen buiten het faillissement. In Leeuwarden zijn twee winkels, dit zijn helaas twee filialen en geen franchise. Mocht een doorstart van de keten niet lukken dan zullen de winkels sluiten.

Ons hart gaat uit naar de 3200 medewerkers, voor hun is een collectief ontslag aangevraagd. Een doorstart hoeft ook niet te betekenen dat iedereen werk behoudt. Tot 21 maart zal de toekomst voor hun nog steeds onzeker zijn. 

1 Reactie to “Wat gebeurt er met Intertoys Leeuwarden?”

  1. Vind het heel triest weer een mooie speelgoedwinkel weg!!! En al dat personeel dan?!! Ook zitten wij nog met voor denk ik 75 euro aan bonnen??? Morgen alleen nog te besteden hoorde ik???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *