Volgende week in Neushoorn: The Gathering, Kim Wilde, Hardcore Vrijdag en ABBA Fever!

Net zoals elke week staat Neushoorn weer vol met gave optredens waar je een heerlijk avondje kunt spenderen! En wij hebben weer een mooi rijtje tips voor je klaarstaan.

Terug na tien jaar: The Gathering

Finally! The Gathering is terug en komt na 10 jaar met een nieuwe plaat op de proppen. Ter ere van het nieuwe album ‘Beautiful Distortion’ spelen ze drie shows verdeeld over ons land en daarvan is Leeuwarden de meest noordelijke.

‘Beautiful Distortion’ is een typisch eclectisch album. Het kenmerkende elektronische rockgeluid van The Gathering wordt overgoten met de warme Scandinavische stem en prachtige zanglijnen van Silje Wergeland.

Het podium wordt op vrijdag 25 november gedeeld met de Noorse progressieve metalband Green Carnation.  Een unieke combinatie van bands die sinds 2006 niet meer samen op een affiche hebben gestaan.

Kim Wilde

In ‘the good old eighties’ hing ze boven ieders bed. Nu keert popdiva Kim Wilde terug naar Leeuwarden op dinsdag 22 november. Met een dikke Greatest Hits-show viert ze verlaat haar vier decennia tellende solocarrière vol pop- en new wave-hits in de uitverkochte Grote Zaal van Neushoorn.

Een splinternieuwe editie van Hardcore Vrijdag

Brace yourself! Een splinternieuwe editie van Hardcore Vrijdag met niemand minder dan Lies!, Checkmate en No Heroes Left op de planken.

En natuurlijk het vaste HV-recept: te gekke bands, veel bier en snoeiharde gitaren en vocalen. De plek voor de hardcore punkliefhebbers met vrijdag als vaste dag op 25 november.

De man van de ‘gunman lean’: Ridwan

Wie kent hem niet? De man van de ‘gunman lean’ dans en een welbekend gezicht op TikTok. Ridwan is een onmisbaar persoon in de hiphopscene van Leeuwarden en op zaterdag 26 november staat hij wederom in de spotlights, maar deze keer op een andere manier….

Hij zal het publiek verrassen met zijn allereerste optreden als artiest! Samen met zijn vrienden wordt dit optreden één groot feest.

ABBA Fever

ABBA Fever: een ABBA-tribute act van wereldklasse die op zaterdag 26 november in de uitverkochte Grote Zaal staat!

Met twee fantastische zangeressen als Agnetha en Frida en twee rasmuzikanten als Björn en Benny, aangevuld met een 5-koppige swingende liveband, zorgt ABBA Fever voor een levensechte seventies-sfeer op ieder podium.

ALARM!

Zaterdagnacht 26 november is het tijd voor een nieuwe editie van ALARM!: dé clubavond met alle toppers uit het alternatieve indiecircuit. Ga mee terug naar die zaterdagnacht op Lowlands, waar je in de Grolsch-tent je benen lam springt bij de hipste indieklassiekers en meezingt met de lekkerste rockhits! 

De Feest & Fuif Quiz

Test op de feestelijke donderdagavond van 24 november in het café je feest en fuif kennis bij De Feest&Fuif Quiz. Onder leiding van de enige echte Roos van der Velden wordt jouw kennis in verschillende rondes geheel gratis getest. Wat een feest! Rakel deze avond alle weetjes en feitjes op over de geliefde evenementen die ons allen verblijden.

Pale Puma

Dreampopfans opgelet: jullie nieuwe favoriete band komt op vrijdag 25 november het café in hogere sferen brengen! We hebben het over Pale Puma, de vierkoppige Amsterdamse band met een talent om uitstekende, dromerige pop noir te maken.

Daarnaast betreedt de beste (en enige) neo-psychedelische band van Leeuwarden, SSTO, het podium. Recent hebben ze de Finale Kleine Prijs van Fryslân gewonnen en nu zijn ze in het café te zien.

Deeptrax

Naarmate het jaar verstrijkt wordt het kouder. De gasprijzen stijgen tot torenhoogte en de zoektocht naar warmte blijft voortduren. Maar daar hebben we een oplossing voor gevonden: op zaterdagavond 26 november kun jij in het Neushoorn Café de kou uit je lijf beuken totdat het zweet je uitbreekt bij Deeptrax. Entree is gratis, dus niemand die in de kou buiten blijft staan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *