TDC verbouwt en breidt uit

Verbouwingsuitverkoop TDC met vertrouwde service

Helaas stoppen er steeds meer winkels en speciaalzaken, zoals keuken- en servieswinkel Tigchelaar, elektronicabedrijf Boonstra op de Voorstreek en Blokker op de Wirdumerdijk. TDC, speciaalzaak voor koken, witgoed en accessoires, blijft wel bestaan. De winkel wordt zelfs verbouwd en uitgebreid. Hoe is dit mogelijk in deze tijd waar veel bedrijven failliet gaan en mensen meer producten op internet kopen?

Bij de ingang van TDC springen de gekleurde Etna koelkasten je meteen in het oog. Dankzij de aanbieding van €349,- voor €199,- gaan deze koelkasten als warme broodjes over de toonbank. Niet alleen dit product is in de aanbieding, maar ook kristalglazen, stofzuigers, messen en andere leuke bruikbare artikelen voor thuis, zijn met verbouwingskorting te koop.

Haaks op de wegwerpcultuur

‘We zijn een vakzaak die zich nog wel ontwikkeld en niet gaat sluiten’, vertelt eigenaar van TDC Sjoerd Pieter Koelman. ‘Wij ontwikkelen ons door de winkel te zijn, waar klanten terecht kunnen voor onderdelen en accessoires voor verschillende apparaten. De winkel staat haaks op de wegwerpmaatschappij.’ TDC heeft in hun assortiment koffiezetapparaten en stofzuigers die wel vijfentwintig tot dertig jaar meekunnen. Op hun koekenpannen en op de motor van keukenmachines geven ze dertig jaar garantie. ‘We richten ons op kwalitatief betere producten en onderscheiden ons van winkelketens. Zij bieden spullen aan die minder gericht zijn op duurzaamheid en de service kan vaak ook beter. Als mensen daar komen met een stofzuiger waar ze een onderdeel voor nodig hebben en dat onderdeel is niet te krijgen, moeten ze een nieuwe stofzuiger kopen. Wij verkopen al dertig jaar lang ook onderdelen voor stofzuigers. Als een klant een stofzuigerfilter nodig heeft voor een twintig jaar oude stofzuiger, kan TDC die leveren en is de klant goedkoper uit, want hij hoeft geen nieuwe stofzuiger te kopen. En mensen komen ook bij ons langs met problemen met producten die ze elders hebben gekocht, omdat ze zich bij ons gehoord voelen en bij die andere winkels niet. Dat is ook de reden waarom wij positief zijn over de toekomst en weer gaan investeren in de winkel. We zetten in op kwaliteit en duurzaamheid.’

Gek van keukenapparatuur

‘We maken wel bepaalde keuzes voor producten die in onze winkel komen te staan. We willen graag dat mensen niet voor één keer bij ons kopen, maar dat ze vaker langskomen. Ik probeer alle nieuwe producten eerst thuis uit. Mijn vrouw wordt gek van alle apparatuur in de keuken’, lacht Sjoerd Pieter. In zijn keuken test hij momenteel pannen van Demeyere, Moccamaster koffiezetapparaat, staafmixer van Bamix, een keukenmachine en de kookexpert van Magimix uit. Hij gaat ver voor de service van zijn klanten. ‘Als ik iemand iets verkoop, wil ik ook zeker weten dat het goed is en dan wil ik ook weten wat ik ermee kan’. In de winkel demonstreert hij dit aan klanten. Het verhaal dat je vertelt moet wel kloppen.’ Wat hij momenteel leuk vindt om thuis uit te testen is sous-vide koken. ‘Dit is langzaam garen van producten. Groente kun je gewoon in de pan koken, maar verliest daarbij heel veel smaakstoffen, kleur en geur. Als je onder vacuüm kookt, houd je veel betere smaak en textuur over.’

Verbouwing

De verbouwing is nog niet begonnen, al lijkt het wel zo: bij de showroom met witgoed en inbouwapparatuur, zie je een oude bakstenen muur. ‘Het is een grapje’, zegt Sjoerd Pieter. ‘Deze kant is al gerenoveerd. Je kunt de muur wel strak en wit maken, maar dit geeft meer sfeer en karakter.’ Aan de kant waar de klanten binnenkomen bij TDC, wordt het oude plafond vervangen met nieuwe witte plafondtegels met ingebouwde ledverlichting en komen er nieuwe kasten om nog meer sfeer en beleving te creëren op de nieuwe kookafdeling.

Open tijdens verbouwing

Binnenkort begint de verbouwing, maar de winkel blijft dan wel open. Klanten kunnen gewoon binnenlopen bij TDC voor advies, service, kwaliteit en een goede prijs.

Tekst: Jantina de Vries

Foto’s: Simon van der Woude

1 Reactie to “TDC verbouwt en breidt uit”

  1. Een (h)eerlijke winkel waar ik al 35 jaar kom voor onderdelen, goed, degelijk en eerlijk advies en het kopen van zeer goede producten.
    Voor mijn geen Mediamarkt, Saturn of BCC maar TDC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *