Eten in de voormalige gevangenis: Proefverlof

In de Blokhuispoort opende in augustus Drink- & Eetlokaal Proefverlof. De naam is gekozen door het publiek en draagt bij aan het gehele concept. In het interieur zie je natuurlijk elementen uit de voormalige gevangenis terugkomen. Je kunt er ‘gewoon’ lunchen of dineren maar er zijn ook bijzondere mogelijkheden als cel-dining, geboeid eten en eten aan de inmate-tafel.

Voor elk moment  van de dag

Met de titel ‘drink- en eetlokaal’ laat Proefverlof zien dat ze meer zijn dan een restaurant. Het is een plek waar je ’s ochtends voor een bakje koffie binnen komt en ’s avonds na de laatste ronde weer naar huis gaat. In de tussentijd geniet je van een heerlijke lunch en een misdadig lekker diner. Je tafel wordt pas gedekt wanneer je hebt besloten met welke reden je een stoel aanschuift, wat getuigt van een ongedwongen sfeer. Willem Schaafsma neemt de keuken voor zijn rekening, dus dan weet je dat je er goed en vers eet. Geen potjes, geen pakjes, geen opwarm maaltijden: “Je mag met een zaklamp en een vergrootglas de hele keuken doorspitten, maar dat vind je hier niet. We maken elk gerecht vanuit de basis met alleen de beste producten. In een eetgelegenheid van deze omvang is dat een uitdaging, maar die gaan we niet uit de weg,” aldus Willem. Het is hem toevertrouwd, niet in de laatste plaats door zijn uitmuntende reputatie vanuit zijn restaurant Eindeloos.

Dubbeldoel koe

Het eetlokaal serveert uit een wereldkeuken met lokale producten en toont een gevarieerde menukaart. Er staan een aantal in het oog springende gerechten op het menu. Denk aan de Kwartel ‘Saltimbocca’: kwartel bedekt met rauwe plakjes ham en salie, een echte Italiaanse klassieker. Of de Udon Noodles: dikke Japanse noodles met shiitake paddestoelen en spicey tomaten. We zien ook de ‘melkkoe’ voorbijkomen, hoe zit dat? “We maken gebruik van dubbeldoel koeien. Deze koeien worden eerst vijf jaar ingezet als melkkoe, waarna ze worden geslacht voor hun vlees. Hierdoor krijg je eigenlijk nog lekkerder vlees en wordt het dier niet voor niets geslacht.” Ook de lunchkaart toont een verscheidenheid aan lekkere gerechten. Al het brood en ook de tosti’s komen van Tromp’s Bakkerij. Zowel tijdens de lunch als tijdens het diner kun je kiezen voor een twee- of driegangenmenu.

Zonder arrestatie de cel in

De locatie van Proefverlof is natuurlijk top. In de Blokhuispoort, aan het water. Bootjes kunnen aanmeren aan het terras dat zo’n 120 zitplaatsen biedt. Binnen is er ruimte voor zo’n 130 gasten. Wil je eens een keer anders dan anders lunchen of dineren? Reserveer dan een cel-dining waarbij je in een privésetting tot 10 personen in een heuse cel eet. Of wat dacht je van geboeid eten: dan zit je letterlijk de hele avond aan elkaar vast. Mocht je nu even niemand kunnen vinden om mee uit eten te gaan kun je altijd nog aanschuiven aan de inmate-tafel, ook als je niets strafbaars hebt gedaan. Wacht niet op bijzondere momenten maar maak gewone momenten bijzonder! Aldus Proefverlof!

Blokhuisplein 40
T: 058 30 200 30
proefverlof.frl
Facebook: Proefverlof 

Tekst: Johan Weitenberg

Foto’s: Jantina Talsma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *