Pizzeria Sardegna: Lekker sinds 1980

Een Italiaan die niet van lekker eten houdt, is waarschijnlijk nog zeldzamer dan een Nederlander die niet kan fietsen. Bij de familie Meloni, geboren en getogen Sardijnen, is dat niet anders. Vader Meloni bouwde in 1980 eigenhandig het interieur van Pizzeria Sardegna en stond vervolgens jarenlang aan het roer. Sinds 2011 heeft zijn zoon Renato het stokje overgenomen en dat doet hij met net zoveel toewijding als zijn vader. Hij presenteert een menukaart met ruime keuze aan pizza’s met vlees, vis, fruit en groente.

Thuiskomen

Het restaurant draait al wat jaren mee en dat is niet voor niets. Veel vaste gasten zullen dan ook beamen dat het als ‘thuiskomen’ is wanneer ze weer een voet over de drempel van het gezellige restaurant zetten. Renato heeft niet klakkeloos het familiebedrijf overgenomen om vervolgens achterover te leunen en te teren op het succes van zijn vader. Nee, hij heeft zijn sporen wel verdiend door jarenlang aan de zijde van zijn oudeheer te staan en toe te kijken hoe hij het doet. Nu hij zelf aan het roer staat mag hij graag de gasten verrassen. Is het niet een Friese pizza, dan is het wel het in 2017 geïntroduceerde pinapparaat. Echt waar, ze hebben het 36 jaar zonder gedaan!

Cookie Lasagne en Friese Pizza

Renato is een man vol passie. Hij heeft aandacht voor de gasten en gaat graag met ze in gesprek. Er wordt goed geluisterd naar hun wensen. Er was veel vraag naar Italiaans of Sardijns bier. Die vraag is beantwoord met de introductie van bijvoorbeeld het Nastro Azzuro biertje van Perroni of het Ichnusa biertje. Daarnaast maakt hij je graag attent op de nieuwe gerechten. Die staan niet direct p de menukaart, maar je vindt ze wel op de krijtborden verspreid in het restaurant. Recent is de Cookie Lasagne geïntroduceerd. Deze komt niet uit de oven zoals je gewend bent van andere lasagnes. Met een combinatie van onder andere chocolade, marshmallow, mascarpone en een hintje pindakaas is het een heerlijk dessert voor de echte zoetekauw. Eerder benoemden we al de Friese pizza, ook een nieuwe creatie. Dit is een pizza met Friese Droge Worst, Riperkrite kaas – een echte Friese kaas met selderij, bieslook en knoflook – en Beerenburgsaus met onder andere knoflook en chocolade. Zeker het proberen waard!

Klassiekers

De klassiekers staan natuurlijk ook op de kaart. Denk aan pizza’s met vlees: Salame, Prosciutto en Carbonara of juist vegetarisch: Funghi, Quattro Formaggi en Margherita. Heb je even geen zin in een pizza? Dan heb je de keuze uit een aantal bekende en heerlijke pasta’s en lasagnes. Deze authentiek Italiaanse gerechten zijn de basis waarop Renato en zijn team voortborduren. En hierin gaan ze een gewaagde pizza zeker niet uit de weg.

Grote Hoogstraat 28
T: 215 24 44
pizzeriasardegnaleeuwarden.nl
Facebook: Pizzeria Sardegna Leeuwarden

 

Foto’s: Simon van der Woude

Tekst: Johan Weitenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *