Nieuwe eigenaar, nieuw recept: Lekker, de Overweg

Al sinds jaar en dag zit in de Oranjewijk, tegenover het spoor, een cafetaria. Sinds september vorig jaar is er een nieuwe eigenaar ingetrokken en heeft er een complete make-over plaatsgevonden. Ondernemer Bieman Amedi gaat geen uitdaging uit de weg. Hij heeft de prachtige locatie gecombineerd met zijn eigen visie om er een gezellige en toegankelijke cafetaria neer te zetten. Voor de lekkere trek en een goede maaltijd ben je bij Lekker, de Overweg aan het juiste adres.

Fris en modern

Bieman is een bezig baasje. Hij studeert rechten en runt maar liefst drie zaken. Lekker, de Overweg is daar dus één van. In september van vorig jaar kreeg hij de kans om de cafetaria over te nemen en greep die met beide handen aan. Al snel werd de snackbar helemaal verbouwd en voorzien van een nieuw interieur. Net zoals bij zijn andere zaken heeft hij zijn stempel ‘Lekker’ erop gedrukt en heeft hij er een frisse en moderne zaak van gemaakt. Donkere stenen worden afgewisseld met een frisse, lichtgroene kleur en door het vele licht dat binnenkomt oogt het allemaal ruim, maar gezellig. Een grote zwart-witfoto herinnert aan de tijd dat er een slager in het pand heeft gezeten. En zo zien we nog meer ‘oude’ elementen terugkomen. Het vernieuwde interieur heeft zo’n 15 zitplaatsen en met mooi weer zit je heerlijk op het kleine maar fijne terras.

Meer dan snacks

Naast een nieuwe ‘look and feel’ is er ook een nieuw menu geïntroduceerd. Natuurlijk kun je er terecht voor een patatje oorlog, frikadel, kroket of berenhap. Maar Bieman wil meer bieden dan de standaard snacks. Neem een Italiaanse bol met een verse hamburger van de grill, waarbij je de keuze hebt uit  bijvoorbeeld een Cheeseburger, Baconburger of een Boerenburger. Allemaal rijkelijk belegd: bij die laatste krijg je een Italiaanse bol met grillburger, sla, komkommer, tomaat, gebakken uitjes, paprika, champignons en spek. Liever iets anders? De stokbroodjes zijn ook erg lekker. Denk aan een stokbroodje gezond of juist met shoarma of hete kip. Het water loopt ons al in de mond. Aan de mensen met echte trek is ook gedacht. Zo is er keuze uit verschillende menu’s met bijvoorbeeld een schnitzel, shoarma of saté. De menukaart van Lekker, de Overweg staat trouwens niet helemaal vast. Elke maand is er een nieuw broodje en gaat er één van de kaart. Allemaal op basis van populariteit.

Stapje extra

Bieman denkt graag vooruiten luistert naar wat er om hem heen gebeurt en wat voor vragen klanten hebben. Op dit moment is hij vanaf half 12 geopend. Doordeweeks ziet hij tussen de middag veel jongeren vanaf de middelbare school en mensen vanuit de omliggende kantoren langskomen. De scholieren komen vaak speciaal voor de milkshake, omdat ze die in de schoolkantine niet hebben. De ondernemer vindt het belangrijk een stukje extra te bieden. Zo is bezorgen altijd gratis en zorgt hij er natuurlijk voor dat het eten zo snel mogelijk bij je is. Recent hoorde hij een opmerking die hem tot nadenken zette. Veel cafetaria en restaurants bezorgen pas ’s middags. Wanneer je er op een zondagmorgen met een kater achter komt dat je geen eten meer in huis hebt, zou het handig zijn dat je een Italiaanse bol met een verse hamburger van de grill of een rijkelijk belegd stokbrood als ontbijt kunt bestellen. Wel, binnenkort gaan ze ook op de ochtend bezorgen. Vanaf hoe laat is nog niet bekend, maar houd de website in de gaten om op de hoogte te blijven.

Met een tevreden gevoel de deur uit

‘Lekker’ is het stempel dat Bieman op zijn verschillende ondernemingen drukt. Hiermee wil hij enerzijds de naam behouden die bekend is en anderzijds laten zien dat hij wel zijn eigen draai geeft aan het concept. Op de gevel prijkt dan ook nog het gele lichtbord met ‘De Overweg’ erop, maar prijkt boven de deur het woord ‘Lekker’. Hij kan zelf niet altijd in de zaak staan, omdat hij of aan het studeren is of in de andere zaken aanwezig moet zijn. Gelukkig word je altijd goed geholpen. Hij stelt naar eigen zeggen hoge eisen aan zijn personeel, maar dat komt de service zeker ten goede. Hij vindt dat de klant in een schone cafetaria moet kunnen eten en altijd met een tevreden gevoel weer naar buiten loopt.

Achter de Hoven 99
T: 058 216 9076
lekker99.nl
Facebook: Lekker, de Overweg

 

Foto’s: Simon van der Woude

Tekst: Johan Weitenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *