Miedema oogzorg: ’s nachts werken aan overdag beter zien

Miedema Oogzorg

Nachtlenzen
‘Nee, natuurlijk draag ik ’s nachts geen lenzen; ik zie mijn dromen zonder ook wel scherp.’ Het is duidelijk dat nog niet iedereen begrijpt wat het voordeel van nachtlenzen is. De lenzen zijn er niet om leuker te dromen, maar om overdag je dromen werkelijkheid te maken. 

Goede indruk
Er zit traanvocht tussen de nachtlens en het hoornvlies. Als je de lens ’s nachts in hebt drukt het hoornvlies door de druk van het traanvocht een klein beetje in. Het klinkt eng maar is heel onschuldig; die indruk gaat in een paar dagen weer weg. Het is net zo onschuldig als de afdruk die een sok achterlaat als je hem uittrekt. Na een korte periode is de indruk van de sok verdwenen. Als je de nachtlenzen indoet wordt door de druk van het traanvocht onder de nachtlens de bolling van je hoornvlies gecorrigeerd. Dit zorgt ervoor dat je ogen overdag de juiste bolling hebben en je hierdoor geen bril hoeft te dragen. 

Voordeel voor kinderen
De toename van bijziendheid onder opgroeiende kinderen baart iedereen zorgen. Niet alleen omdat steeds meer jeugd aan de bril of lenzen moet, maar ook omdat flink bijziende ogen veel meer kans maken op ernstige netvliesproblemen op oudere leeftijd. 

Het gebruik van nachtlenzen halveert de toename van bijziendheid gedurende de groei. Door op jonge leeftijd nachtlenzen te dragen investeer je in een gezonde toekomst van je ogen. 

Vrijheid voor iedereen
Nachtlenzen worden door kinderen en volwassenen gebruikt. Het is al toe te passen vanaf acht jarige leeftijd. Kinderen hebben er ontzettend veel baat bij, maar volwassenen ook. Het is voor mensen te gebruiken met een bijziendheid tot -4,50. 

Het geeft veel vrijheid als je overdag geen bril of lenzen hoeft te dragen. Ook mensen die te weinig traanvocht hebben voor daglenzen, hebben veel baat bij nachtlenzen. Overdag loop je zonder lenzen en blijft je natuurlijke traanvocht beter bespaard. Ook voor de multifocale brildragers is een oplossing. De lenzen hebben een speciaal leesgedeelte, zodat je overdag ook geen leesbril hoeft te dragen. 

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn
Ja dat klinkt het zeker. Natuurlijk heeft ook dit beperkingen. De lenzen zijn voor de meeste bijziende brildragers geschikt. Een optometrist test je ogen op geschiktheid voordat je de lenzen krijgt. Het is belangrijk om goed ingelicht te worden. 

It’s all in the family
Voor het beste advies hoef je niet ver te reizen. Bij het familiebedrijf Miedema Oogzorg zit je goed. Al meer dan honderd jaar is het bedrijf in de ban van oogmode en oogzorg. De jarenlange kennis en ervaring op gebied van ogen en service is te merken. Het team straalt het familiaire gevoel uit, onderling is het gezellig maar ook naar klanten wordt open en persoonlijk gehandeld. Er wordt de tijd genomen voor iedereen die binnenkomt; een oogmeting gebeurt uiterst precies. Deze oogspecialisten hebben als enige in Leeuwarden de DNEye scanner; deze scant 25 keer nauwkeuriger het oog dan de gangbare oogmeetapparatuur. 

Nelie Steenstra
Semi-professioneel kaatster Nelie Steenstra heeft een druk leven. Naast dat ze het piepkleine balletje alle hoeken van het kaatsveld laat zien is ze tandartsassistente en helpt ze haar ouders bij De Broadsje Bakker. Toen Rob haar vijf jaar geleden het voordeel uitlegde van de nachtlenzen heeft ze het meteen geprobeerd. ‘Sindsdien wil ik niet meer anders. De airco in de tandartspraktijk zorgt voor droge lucht waardoor mijn ogen uitdrogen en mijn lenzen begonnen te irriteren. Ook een bril was niet handig, daar kan ik niet mee sporten. Nu ik overdag geen lenzen meer in hoef of een bril hoef te dragen heb ik geen belemmeringen meer.’ 

Kleine Kerkstraat 14
T:0582124866
miedema-optiek-leeuwarden.nl 

Tekst: Derek Woudstra
Foto’s: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *