Een goede lunch is meer dan een uitsmijter bij Laura en de Chef

Laura Terpstra heeft een passie voor lekker eten en deze passie wil ze met iedereen delen. Daarom begon zij een jaar geleden met Laura & de Chef om te laten zien dat een goede lunch meer is dan een uitsmijter of een kroket op een sneetje brood. Naast een heerlijke lunch kun je om 9 uur al bij haar terecht voor het ontbijt en kun je aan het eind van de middag bij haar borrelen, inclusief lekkere borrelhapjes.

Huiskamer van de binnenstad

Laura besefte dat het lunchaanbod in Leeuwarden een stuk uitgebreider en creatiever kan. Niet alleen zijn de lunchgerechten bij Laura & de Chef net even anders dan anders, er wordt zoveel mogelijk lokaal en biologisch ingekocht. Laura heeft al snel een groep vaste klanten opgebouwd die aanschuiven voor het ontbijt, de lunch, de VrijMiBo of gewoon een bakje koffie met gebak. En dat verwondert ons niet. Ze zit namelijk in een prachtig pand in de Grote Hoogstraat waar je even de drukte van de stad ontvlucht. Het is de huiskamer van de binnenstad, inclusief loungebank en stamtafel. De bakstenen muren, zwart-witte tegelvloer, het gebruik van oud hout en de lp’s aan de muur dragen bij aan de vintage-stijl en de huiskamerlijke sfeer.

Bij Laura begin je  de dag goed

Een goed begin is het halve werk, daarom is een heerlijk ontbijt van Laura geen overbodige luxe. Ze opent om 9 uur haar deuren en biedt een meer gevarieerd en lekkerder alternatief voor bijvoorbeeld een ontbijtje van de Hema. Wat dacht je van wentelteefjes gemaakt van suikerbrood, kwark met huisgemaakte granola of verse croissants met biologische jam? Na het ontbijt kun je natuurlijk nog even blijven zitten voor een heerlijk bakje koffie met een gebakje van Karin Bakt Thuis.

Laura’s lunch

Laura heeft een voorliefde voor de lunch en ze wil graag iets anders bieden dan menig lunchaanbod. Denk aan een wortelgembersoep, een broodje paddenstoelen met tijm, een broodje ossenworst met ei of de lauwwarme salade van suikerbrood en geitenkaas. Naast de vaste lunchkaart geniet je er ook van seizoengerichte specials. De chef kookt met biologische ingrediënten en er wordt veel regionaal ingekocht: zo komt de geitenkaas van Doetie uit Jubbega en het vlees van slager Bakker uit de Sint Jacobsstraat.

Borrelen

Tot slot geniet je er ook van een biertje en goede wijnen met heerlijke hapjes. De vrijdagmiddagborrel bij Laura is in ieder geval een goede start van het weekend, maar voor een feestje of een vergadering kun je ook bij haar terecht. Kortom: Laura & de Chef is een gezellig plek waar je heerlijk kunt ontbijten, lunchen en borrelen.

What’s New?

Laura & De Chef is vanaf november ook op maandag geopend. Tevens zijn ze vanaf dan op maandag- en donderdagavond geopend voor het diner van een wekelijks wisselende minikaart. Door de verruimde openingstijden komt Petra ze in de keuken versterken en zorgt zij samen met chef-kok Marleen voor de lekkerste gerechten.

Grote Hoogstraat 42
T: 058 303 04 74
lauraendechef.nl
Facebook: Laura & de Chef 

foto’s: Simon van der Woude

Tekst: Johan Weitenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *