Komende week in Neushoorn: UIT in Huis, het ST≥RT festival en Hardcore Vrijdag

Komende week is er weer van alles te beleven in Neushoorn. We zetten een aantal tips voor je op een rijtje. Volgende week is een heel gave week, want dan wordt het culturele seizoen afgetrapt!

En dat gebeurt met UIT in Huis, de opvolger van het UITfestival. Aansluitend hierop vindt het ST≥RT festival plaats en staat Neushoorn vol met talentvolle bands en artiesten die niet kunnen wachten om te laten zien wat ze kunnen. Ga op ontdekking door Neushoorn en laat je verrassen door een extravagantie van muzikale diversiteit.

Zo staan The Resurrection, Faske, Lester Blackfield en Wurdspøken in de Arena en Deeptrax Records, SSTO, Diamonds and Honey, Maryscoovy en de winnaar van Bring It On in het Neushoorn Café.

Het ST≥RT festival staat in het teken van samenwerking tussen de verschillende initiatieven in de stad. De organisaties die meewerken zijn: Friesland Pop, Popfabryk, Platform Popcultuur Fryslân en Neushoorn.

Hardcore Vrijdag

Tijdens Hardcore Vrijdag op 2 september haalt Neushoorn alles uit de kast voor een spectaculaire avond. Manu Armata, een vertrouwde naam in de scène, geeft deze editie hun farewell show. Laatste kans, dus dit is iets om niet te missen. Skroetbalg en Bent out of Shape brengen samen een ‘split EP’ uit en gaan dit natuurlijk live performen.

Ook keer op vrijdag 2 september het partyconcept UNPLUGGED terug naar Neushoorn. Een hip-hop avond met verschillende culturen van over de hele wereld.

Black metal

Op zaterdag 3 september staat er een knaller van een black metal package klaar met Taake en Kampfar als co-headliners. Beide metalbands komen helemaal vanuit Noorwegen om het dak van Neushoorn eraf te blazen. Daarnaast komen de death/black metal act Necrowretch en eenmansband Helleruin (met als standplaats Leeuwarden) met Taake en Kampfar mee op tour.

In het Neushoorn Café

Op donderdag 1 september zullen Mandy, Blondeau en Sofie strijden voor een plek voor het landelijke COC Songfestival. De drie artiesten hebben allemaal een prachtig nummer ingediend en zullen deze ten gehore brengen. Tussen de optredens door wordt er een songfestival quiz gehouden met natuurlijk een leuke prijs voor de winnaar.

Vrijdag 2 september kun je genieten van Rens, Jaïr & Ome Uncle en Kidd Nebula. Het amsterdamse trio gaat voor een show zorgen waar je kan dansen, schuifelen, springen en zweten. Kidd Nebula heeft een diverse sound. Jazzy beats; stevige synth- en gitaarsolo’s op een funky bass.

Na de vorige daverende editie van Deeptrax Records is het dak van Neushoorn in ere hersteld. Hoog tijd om het er nogmaals af te blazen! In de nacht van zaterdag 3 september zullen de kekste DJ’s van het Friese continent weer naar het Neushoorn Café.

Het toptalent dat komt draaien is verbonden aan het platenlabel, tevens platenzaak Deeptrax, opgericht door Chris Roorda in 2004. Hier zijn de meest opzwepende en rustgevende klanken uit de elektronische muziek te vinden, plus alles wat daartussen zweeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *