Gloednieuw food & chocolate restaurant Mellow

There’s a new kid in town! Mellow is het gloednieuwe food & chocolate restaurant in Leeuwarden en opent vandaag zijn deuren. Gisteravond was er al een exclusieve proefavond voor het Doppio personeel. Waarom Doppio? Mellow eigenaar Rienk Edens is ook de man achter Doppio Leeuwarden.

Bean-to-bar

Bij Mellow draait alles om chocola en wordt er gebruik gemaakt van het bean-to-bar concept. Dit houdt in dat we met echte chocolademakers te maken hebben. De rauwe cacaobonen worden bij Mellow omgezet in overheerlijke chocoladerepen. In het tussenliggende proces worden de bonen geroosterd, gebroken, gewalst en getempereerd. Hierna gieten ze het in de juiste vorm, wat uiteindelijk resulteert in acht verschillende chocoladerepen, ieder met hun eigen unieke smaak. Op deze manier hebben ze bij Mellow de volledige controle over wat er in de chocola zit en hoe het smaakt.

Maar hoe is Rienk er zo bijgekomen zijn ziel en zaligheid in eerlijke chocolade te stoppen? ‘Ik heb veel gereisd in China, Tibet en Mongolië. Tijdens die reis ben ik langs veel thee-, koffie- en cacaoplantages gekomen. Chocolade in Nederland komt voor 95% uit België en is een massaproduct waar veel stoffen aan toe zijn gevoegd die de smaak niet ten goede komen. Ik wil met Mellow het verhaal van cacao vertellen en mensen laten proeven hoe échte chocolade proeft.’ Dagelijks staat er een verse chocoladetaart klaar en op de menukaart prijken gerechten met verrassende combinaties: hazenrug met chocoladesaus, biefstuk met chocoladejus of juist soep van chocolade. Cacao thee, chocolademelk en likeuren met cacao staan op de drankenkaart, met daarnaast wijnen en bieren die perfect te nuttigen zijn bij de gerechten.

Yellow Seed

Shared dining staat centraal in het restaurant: ieder heeft zijn eigen hoofdgerecht en daarbij krijg je heerlijke bijgerechten voor het hele eetgezelschap. Tevens, met alles wat Mellow doet gaat een percentage van de opbrengst naar Farmer Voice van Yellow Seed: een handelsnetwerk en community waar cacaobonen en kopers samenwerken om gelijkheid, ecologisch behoud en gemeenschapszin te ondersteunen.

Al met al hebben we te maken met een inspirerend restaurant aangekleed in een warme, huiskamerlijke sfeer. Vanaf vandaag heten Rienk en zijn team je van harte welkom in Mellow en geniet je van chocola, chocola en nog eens chocola.

Tweebaksmarkt 47
T: 058 73 70 084
mellow.nl

 

Foto’s: Simon van der Woude

Tekst: Johan Weitenberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *