Gerechten uit de Umbriase keuken: Mimma

Echte authentieke Italiaanse gerechten, dat is wat Mimma serveert. Cosmo en Donatella koken met toewijding, liefde en passie. Bij Mimma koken ze volgens de Umbriase keuken. De Umbriase is in essentie een eenvoudige gastronomie, gebaseerd op pure en gezonde ingrediënten. Er worden veel producten gebruikt die spontaan in het bos groeien, zoals: paddenstoelen, asperges, kruiden , wilde vruchten en niet te vergeten de geurige zwarte en witte truffels. De hoofdgerechten hebben als basis een goed stuk vlees, denk hierbij aan varkensvlees, lamsvlees en schapenvlees en hun derivaten. Als zoetwatervis wordt de ‘persico sole’ erg gewaardeerd. gebakken of in heerlijke vissoepen. Ook paling is een belangrijk gerecht in de gastronomie van Umbria. Gegrild, aan spiesen geregen of in een gearomatiseerd stoofgerecht, met knoflook, wilde venkel, rozemarijn en peper. Voor wat betreft de vleesgerechten,  is het varken de absolute topper. Geroosterd, gegrild en in veel soorten worst en salami. Kortom, van het varken wordt niks weggegooid. Buen appetito!

Website: mimmarestaurant.nl

Facebook: mimmarestaurant

Foto: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *