Gehavend Aris Leeuwarden onderuit tegen koploper ZZ Leiden

Aris Leeuwarden heeft afgelopen zaterdag in de 3e uitwedstrijd van het seizoen met 75-63 verloren van lijstaanvoerder ZZ Leiden. Het was de tweede nederlaag voor de ploeg van Ferried Naciri.

Bij de ploeg uit Leeuwarden ontbrak spelmaker Chad Frazier, die werd vervangen door Tim Hoeve. Hoeve liet door middel van zijn puntenaantal (19) weer terug te zijn na een zware knieblessure vorig jaar. Ook Cedric Dedecker ontbrak. Hij moest vlak voor de wedstrijd afhaken.

Na twee kwarten was er nog niet veel aan de hand voor de mannen van Ferried Naciri. De stand bij rust was namelijk 33-33, mede door 13 punten van Tim Hoeve. Ook na het derde kwart, dat met 17-14 werd gewonnen door de Leidenaren, was er nog niet veel aan de hand.

Maar in het vierde kwart begonnen de Leeuwarders slordig waardoor ze tegen een achterstand van 61-50 aanliepen. Een achterstand die ze niet meer te boven kwamen. De wedstrijd werd besloten door een vrije worp die de eindstand van 75-63 op het scorebord zette in het voordeel van de Leidenaren.

Door deze overwinning gaat de ploeg van Geert Hammink nog steeds ongeslagen aan kop in de DBL League.