Dit jaar bij Welcome to The Village

Een festival waar je heen gaat om verrast te worden, waar je meer dan de helft van de line-up niet kent, maar waarvan je ook weet dat je na vier dagen wegloopt met een tas vol herinneringen en misschien wel één of meerdere nieuwe lievelingsbands. Welcome to The Village’ muziekprogramma is een van de meest scherpe van het land, waar headliners niet belangrijk zijn, maar iedere act een verhaal te vertellen heeft! Omdat de schoonheid ligt in ontdekken en leren begrijpen.

Bazart
Liever snel naar de hel dan traag naar de hemel… Met hun eerste single had Bazart meteen goud in handen: de Vlaamse combinatie van dromerige Indiepop en steengoede teksten nestelt zich direct in een comfortabel hoekje van je gehoor en blijft daar vervolgens voor altijd in rondhangen.

Amadou & Mariam+ The Blind Boys of Alabama

Amadou & Mariam+ The Blind Boys of Alabama
Een mijlpaal voor onze programmeurs en een nu al onvergetelijke show: Amadou en Mariam samen met The Blind Boys of Alabama. Oftewel: de Malinese koning en koningin van de afrobeat met het meest legendarische gospel-ensemble.

Thomas Azier

Thomas Azier
Niet alleen komt Thomas Azier zijn show van 2018 inhalen, ook is er een veelgeprezen nieuw album uit. Zijn tour verkoopt in eigen land volledig uit, de gouden strot zwaait als vanouds door de speakers en het aantal veroverde harten blijft maar toenemen.

Kakkmadafakka
Ja! Schoenen en zitkleedjes aan de kant voor deze sexy Scandinaviërs, het is tijd om met je blote voeten te dansen in het gras.

Julia Jacklin
Tijdloze folkrock als een warme omhelzing voor je ziel: wat ons betreft is Julia Jacklin kanshebber voor plaat van het jaar met het fantastische ‘Crushing’.

Joost

Joost
Ja, natuurlijk. Joost op onze mainstage. Hij gaat harder dan hard, walst alle grote zalen plat en ploegt festivalweides om alsof het niks is.
Of, zoals hij zelf zegt: gewoon een ‘chubby guy uit een boerendorp’.

Jacco Gardner’s Somnium
Somnium is een meeslepende, in-the- round, quadrafonische ervaring, waarin Jacco met behulp van analoge synthesizers zijn nieuwste album naar een nog hoger niveau brengt.

Husky Loops
Stevig stuwende indierock opgebouwd met elementen uit postpunk, pop, noise en psychedelica.

Indian Askin

Indian Askin
Één van de beste rockbands van eigen bodem, als je het ons vraagt. Catchy indierock uit een gruizige kroeg.

blackwave.
We hebben zomaar de festivalhit van 2019 geboekt. Het is Belgisch, het is hiphop, het is soul, het is pop en het is werkelijk te gek.

WWWater
Een fenomenale stem, spannende electro, echoënde drums en sexy synths: WWWater golft over je heen en sleurt je mee de kolkende zee in.

Hilbrandt
Lekkere synthrock met heel veel power.

Son of Dave
Beatboxmond- harmonicabluesbaas!

MartAvi
Onvoorspelbare superheld met hele rare, smooth-noise soulpop.

YĪN YĪN
Groovy poprock met Thaise invloeden en freaky electronica uit een ander universum.

Lucidvox
Duistere noise uit een Russische garage: dat kan alleen maar lekker zijn.

Mattiel

Mattiel
Schrijf het maar vast op: 2019 wordt het jaar van Mattiel. Dit multitalent uit Atlanta maakt lekkere frisse retro- pop, waarin ze haar dijk van een stem combineert met groovy blues- en soul invloeden.

Conjunto Papa Upa
Onweerstaanbare Afro-Latin cocktail: Venezolaanse grooves gaan in de mix met sixties surfrock, samba en guaguancó.

The Ills
Post-rock, shoegaze, prog-rock, experimenteel – maar vooral érg lekker.

Jenny Lewis
Melodieuze indie-americana van hoog niveau, met invloeden uit folk, country, blues en gospel. Pure onschuld met een rauw randje.

Battles
Mind-blowing mathrock van de allerbovenste plank. Battles live is echt een bizarre en geweldige ervaring die je het beste beleeft met open mond en je handen in de lucht.

Nilüfer Yanya
Yanya’s warme stem zweeft als een mistflard over minimalistische beats en losjes kabbelend gitaarspel in haarfijne songs.

The Soft Moon
Kneitervette postpunkexplosie: intens, donker, rauw, met stevige drums en razende synths.

Check het volledige programma op welcometothevillage.nl

Tekst: Martin van der Meer
Foto’s: Welcome to The Village


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *