Dino Michidis stopt met Eethoek Dionysos

Vanaf 1 januari zal de hoek van ’t Zaailand er anders uitzien. Dino Michidis stopt met het twee decennia bestaande restaurant Dionysos. ‘Na twintig jaar is het tijd voor iets anders.’

De horecaondernemer begon het restaurant op zijn 27e, op 1 februari 1999. Met zijn Griekse roots serveerde hij jarenlang de lekkerste gyros, moussaka en andere Griekse specialiteiten. Naast de lekkere traditionele gerechten organiseerde hij ook speciale Griekse avonden met buikdanseressen en live muziek. Het goede eten en de gezelligheid zorgde ervoor dat het restaurant snel uitgroeide tot een bekendheid in Leeuwarden.

‘Het is tijd voor iets anders. Ik heb vanaf mijn 16e tot 47e gewerkt in de horeca en als ik nog een carrière-switch wil maken kan het nu nog.’ Wat Dino gaat doen is nog niet zeker, wel wil hij meer tijd met zijn twee dochters doorbrengen. ‘Ik wil in ieder geval meer vrijheid. Ik ben hier nu elke dag en zie mijn collega’s meer dan mijn kinderen. Het lijkt mij mooi om iets met internationale handel te doen, misschien met Griekenland.’ 

Gelukkig hoeven de trouwe gasten het eten van Dionysos niet te missen. Het restaurant stopt, maar het blijft mogelijk om af te halen en te bezorgen. De voormalige chefkok van Dionysos, Mohammed Awash, zal deze taak vanaf de Vijzelstraat op zich nemen. 

Dino neemt afscheid van iedereen in Leeuwarden. ‘Ik wil graag alle vaste klanten, leveranciers en collega’s bedanken voor het vertrouwen in mij, ik heb er erg veel plezier in gehad met jullie. Ik zal de gezelligheid erg missen’ Mocht je nog willen genieten van de Griekse gezelligheid en het bijpassend eten dan kan het nog even; de laatste dag is 28 december. Ook beide kerstdagen zijn ze geopend. Het pand op het hoekje van het Zaailand zal een andere horecaonderneming krijgen. 

Tekst: Derek Woudstra
Foto’s: Simon van der Woude

2 Reacties op “Dino Michidis stopt met Eethoek Dionysos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *