De vrolijk gekleurde schoenen van Men of Global vind je bij Schlichting Schoenen

Bij Schlichting aan het Naauw kun je al sinds 1950(!) terecht voor de mooiste dames-, heren- en kinderschoenen. Als je op zoek bent naar comfortabele én mooie schoenen, ben je bij Schlichting aan het juiste adres. Voor het derde seizoen op rij verkoopt Wouter Blok in zijn winkel de schoenen van het merk ‘Men of Global’. Het uiterlijk van de schoenen doet stiekem toch een beetje denken aan de schoenen van één specifieke politicus….

De schoenen van het merk hebben namelijk allemaal een aparte kleur, patroon of ander opvallend kenmerk. Aan welke politicus met ‘gekke’ schoenen denk je gelijk? Juist: Hugo de Jonge. Je bent niet de enige die die link legt, vertelt Wouter. “Zo worden ze ook genoemd door de klanten, die link wordt gelijk gelegd als ze binnenkomen”, biecht hij op. Dat is ook niet zo gek. Net zoals de schoenen van de politicus van het CDA zijn de schoenen van Men of Global vrolijk gekleurd met wit-groen-blauwe strepen, felgekleurde veren en zwart-witte lijntjes.

Eenheidsworst

Juist vanwege het aparte uiterlijk van het schoenenmerk is er voor gekozen om de schoenen aan te bieden bij Schlichting. “Het is niet iets dat op veel plekken wordt verkocht, dus bieden we iets anders aan dan anderen”, vertelt Wouter. “Er is al zoveel eenheidsworst en je probeert toch iets te vinden dat anders is. Veel van de herencollecties zijn sportief en wij misten iets in het geklede genre. Daarom staan de schoenen hier in de collectie”, vult hij aan.

De schoenen van Men of Global zien er niet alleen mooi en opvallend uit, maar zijn ook van hoge kwaliteit. Elke schoen is niet alleen handgemaakt, maar ook met de hand gepoetst. Hierdoor staat het perfect bij een maatpak, samen met de collectie riemen van hetzelfde merk (die ook te vinden zijn bij Schlichting).

Uitleg voor een leek

Dat de schoenen enorm luxe zijn, straalt wel af van het uiterlijk. Voor een leek als ondergetekende legt Wouter graag nog even uit waar je het precies aan kan aflezen. “Je ziet het aan de doorgestikte zool. In principe zit het bovenop de zool vast. Ook in het poetswerk zie je het terug. Dat is met de hand gedaan en bij de arcering, waar de gaten zitten, is het wat donkerder. De schoen zelf is wat lichter. Het is dus net allemaal ietsje luxer.”

Foto: Marcel van Kammen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *