De toekomst van Poppodium Neushoorn

Afgelopen jaar was helaas een jaar waarin er bij poppodium Neushoorn weinig shows werden gegeven. Nu het weer even kan, kijken we met programmamanager Wietze even terug. Maar vooral vooruit.

“We weten allemaal wat er gezegd is tijdens de persconferentie”, vertelt Wietze als we hem sluiten naar het sluiten wegens corona. “Tijdens de zomervakantie hebben we een paar kleine dingen gedaan, maar rond oktober kwam de tweede tegenslag. Tot 5 juni hebben we niets kunnen doen. Sommige shows hebben we vier, vijf keer moeten verplaatsen. Dat is voor ons vervelend, maar natuurlijk ook voor de bezoeker.”

In juli is het allereerste evenement in Neushoorn waar testbewijzen voor nodig zijn. Er hoeft dan geen afstand meer gehouden te worden. “Dat evenement mogen wij draaien op honderd procent capaciteit, in plaats van de eersder genoemde vijftig procent. Daar kijk ik echt naar uit”, vertelt Wietze.

Dichter bij elkaar gekomen

Mocht je dit lezen nadat alle evenementen zijn geweest: tijdens de zomervakantie zijn er in Neushoorn elke donderdag, vrijdag en zaterdag Friese acts geprogrammeerd. “Dat vind ik wel belangrijk, dat wij de Friese producten een podium kunnen bieden. Door dat zeven weken te doen, kunnen we eenentwintig acts een plekje geven. Vanaf september kunnen we dan hopelijk alles weer oppakken zoals we het altijd al deden.”

Over toekomstige shows in het nieuwe seizoen is de programmamanager een beetje onzeker, geeft hij aan. “Ik heb sommige shows al vijf keer moeten verplaatsen en altijd gezegd: we moeten doorzetten, blijven boeken en blijven verplaatsen. Anders zakt de moed in je schoenen en dit is echt een jaar waarin we dichter bij elkaar zijn gekomen.”

Neushoorn 2.0

Volgend jaar, na het coronavirus, zet het hele team van poppodium Neushoorn er met zijn allen hun schouders onder. Dat betekent: een Neushoorn 2.0. Er komt een nieuw programma en het poppodium gaat zich meer focussen op educatie. “We willen de oefenruimtes bijvoorbeeld weer volledig gaan bezetten”, vertelt Wietze. “Twee jongens geven hier drumles en gitaarles. Dat is de crossover die wij willen maken en waar we meer naar willen kijken. Een ander idee dat we hebben is een soort route. Dat je hier naar je eerste babyconcert gaat en er steeds een ‘volwassener’ concert volgt. Zo heb je Neushoorn heel je leven bij je.”

Daarnaast is de nieuwe route ook goed nieuws voor bands die op zoek zijn naar oefenruimtes. Naast de leegstaande oefenruimtes worden ook de zalen niet altijd gebruikt. “Wat is er dan vetter dan in één van die zaaltjes spelen?”, vertelt Wietze enthousiast. “Het is een extra stukje beleving. Je gaat niet alleen kijken naar mensen op een podium, maar er ook echt zelf staan!”

We kunnen hier uiteraard een uitgebreide agenda van het poppodium neerzetten, maar vanwege het coronavirus is het natuurlijk niet zeker of alle evenementen doorgaan. Wil jij op de hoogte gehouden worden van het programma? Hou dan vooral de sociale media van het poppodium in de gaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *