De mensen achter New York Pizza Leeuwarden

Ivo de Jong: De jonge ondernemer achter New York Pizza Leeuwarden

Recent berichtten we over het tweede Leeuwarder filiaal van New York Pizza, maar wisten jullie al dat de vestiging op de Schrans in dezelfde straat is verhuisd? Een kleine drie maanden geleden opende een compleet nieuwe New York Pizza op Schrans 87. Met locatie nr. 2 in aantocht, wilden wij wel eens kennismaken met de ondernemer achter de pizzeria.

Den Haag en Roosendaal

Ivo de Jong is een jonge en enthousiaste ondernemer. In 2012 durft hij het aan New York Pizza op de Schrans over te nemen. Toen hij het aanbod kreeg, twijfelde hij nog. Hij komt namelijk niet uit de buurt; hij is opgegroeid in de omgeving van Den Haag. ‘Toen ik de zaak in Leeuwarden te zien kreeg, wist ik meteen dat ik er een succes van kon maken. Een aantal dingen moesten aangepakt worden, en dan zou het allemaal een stuk soepeler lopen in de vestiging. Deze uitdaging wilde ik aangaan en zodoende ben ik naar Leeuwarden gekomen’, vertelt Ivo ons. Het voordeel is dat hij al ervaring met de formule had en zelfs eigenaar is geweest van een filiaal in Roosendaal. En dan al op zijn 21e.

Smakelijk!

Architect spelen

In zeven jaar tijd weet hij in Leeuwarden een stabiele vestiging neer te zetten, maar er ontbreekt iets: de juiste uitstraling. ‘In het oude pand hadden we alleen een kleine en drukke wachtruimte; het was echt een afhaal- en bezorgpunt. Bovendien was een restyle daar niet mogelijk. Het nieuwe pand heb ik gekocht, waar ik het vorige pand huurde. Zo heb ik nu meer oppervlakte én meer vrijheid. Wat ik fijn vind, is dat ik samen met de architect het interieur heb kunnen ontwerpen en nu de restyle wél heb kunnen doorvoeren. Tot slot hebben we nu een horecavergunning en kunnen er zo’n vijftien gasten zitten’, legt hij uit. Eerlijk, de zaak ziet er superstrak uit en het is absoluut een verbetering.

Een stukje New York in Leeuwarden na de restyle

Bouwen aan het team

Ivo is een druk mannetje. De verhuizing is net drie maanden achter de rug, hij is ondertussen ook franchisenemer van een filiaal in Lelystad en zijn derde zaak, de tweede New York Pizza in Leeuwarden, zit er aan te komen. Wat vindt hij zo mooi aan het vak? ‘Als ondernemer kijk ik continue naar kansen. Elke mogelijkheid die ik zie om te groeien, pak ik aan. Ook vind ik het mooi om aan het team te bouwen. We zijn in Leeuwarden al gegroeid van achttien naar vijfenveertig medewerkers. Ondertussen zal daar zeer binnenkort een heel nieuw team bijkomen in de nieuwe vestiging.’ Vanuit het hoofdkantoor was er de wens om de vestiging op De Schrans te verlichten en daarom een tweede vestiging in onze stad te openen. Ook deze kans grijpt Ivo met beide handen aan. Maar kan hij ons er al meer over vertellen? ‘Hij komt dus in een deel van de bruidsmodezaak aan de Noorderweg. We zijn al druk bezig met verbouwen en binnenkort gaat de gevel aangepakt worden. De planning is om eind april open te gaan.’

Klaar om te bezorgen

Misverstand

Nu is er nog één fabel die ontkrachten moet worden. ‘Op een drukke dag zijn we met twintig man personeel: acht in de zaak en twaalf op de scooter. Zo kunnen we altijd in een half uurtje bezorgen. Een daarbij veelgehoord misverstand, is dat men denkt dat wij kant en klare bodems van een topping voorzien. Echter krijgen we dagelijks verse deegbollen binnen die we rollen tot een pizzabodem en daarna voorzien van verse ingrediënten. Dat is ook het mooie van de nieuwe open keuken: men ziet wat we doen.’ Dus als je het echt niet gelooft, kom dan op de Schrans een kijkje nemen. Dan zie je dat alles vers bereid wordt. Of je neemt natuurlijk een kijkje in de nieuwe vestiging die eind april open gaat.

Tekst: Johan Weitenberg

Foto’s: Simon van der Woude

3 Reacties op “De mensen achter New York Pizza Leeuwarden”

  1. Super leuk te zien dat zo’n jonge ondernemer zo enthousiast is over zijn onderneming en daar ook zo succesvol in is! Mooi verhaal over een mooie ondernemer! Dat smaakt naar meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *