De Aziatische huiskamer van Wok To Go Leeuwarden

Heerlijk Aziatisch eten? Dat doe je bij Wok To Go! Sinds eind juli hebben wij ook eindelijk een vestiging in het noorden! Tegenover het station hebben vader en zoon Banwari en Snehal een eigen vestiging geopend, waar we onder het genot van een bubble tea graag mee in gesprek gaan.

Wok To Go is een afhaalconcept en vind je vooral in het westen en zuiden van Nederland. Hier wordt in rap tempo een
gezonde en smaakvolle maaltijd (een Wokki) voor je klaargemaakt. Je kunt kiezen uit twee sizes Wokki met rund, kip, vis of een vegetarische. Bij alle Wokki’s heb je de keuze uit rijst of noedels. De groenten worden meerdere keren per week vers geleverd, de rijst wordt dagelijks gekookt en de noedels worden elke dag vers klaargemaakt. Daarnaast kun je bij Wok To Go ook genieten van allerlei lekkere snacks of een goede bubble tea. En goed om te weten: alle gerechten zijn halal, waar ze de benodigde certificaten voor hebben

Hartelijk ontvangen.

De recent geopende vestiging was het idee van Banwari en Snehal, die allebei graag wilden ondernemen. Op 1 juni hebben ze de sleutel van het pand aan de Zuidersingel gekregen en na zeven weken keihard werken zijn ze eind juli opengegaan. Vader Banwari houdt zich vooral bezig met de keuken en zoon Snehal met het personeel en het ontvangen van de gasten. En dat gebeurt op een wel heel hartelijke manier! Toen wij binnenkwamen voor het interview, werden wij namelijk gelijk vrolijk ontvangen door Snehal. Daarnaast heeft Wok To Go een open keuken en vrolijke graffiti, waardoor de vestiging geenszins lijkt op de krappe vestigingen die je van andere steden bent gewend. Dat voelt gelijk goed! Een Aziatische huiskamer Samen met een interieurdesigner is er gebrainstormd om écht een huiskamergevoel te creëren. Dat werd ons gelijk duidelijk toen wij binnenkwamen en zoon Snehal ons hartelijk ontving. Met een open keuken en vrolijke graffiti lijkt de vestiging geenszins op de krappe restaurantjes die wij van de vestvestigingen in andere steden zijn gewend. Sterker nog: Snehal en Banwari doen echt hun eigen ding. De sfeer van het streetfood en buiten genieten is terug te vinden in elk stukje. “Onze graffiti-artiest komt nog een keertje terug en dan spuit hij hier op de grond nog een pleintje”, vertelt Snehal. “Zo heb je het gevoel van buiten, maar dan binnen.” Persoonlijk tintje en een drankje bestellen aan de bar Daarnaast heeft het interieur ook een persoonlijk tintje. Wanneer je binnenkomt en naar boven kijkt, kun je de namen ‘Kyara Joan’ en ‘Vayenna Milani’ in kleurige letters lezen. Het zijn de namen van de kinderen van Snehal, vertelt hij trots. En wil je in plaats van eten even een lekker drankje doen? Dat kan ook bij Wok To Go! Aan de bar kun je een biertje, wijntje of een mixdrankje bestellen. En in de toekomst behoren ook cocktails en mocktails tot het menu.

“De sfeer van het streetfood en buiten genieten is terug te vinden in elk stukje”

Rolstoeltoegankelijk en laagdrempeligheid

Die laagdrempeligheid vind je overal in terug, zelfs in het bestelproces. Zo is er een bestelzuil waar je jouw bestelling kunt doorgeven en kunt aangeven of je in het restaurant wil zitten of je bestelling wil meenemen. Op alle tafels vind je een QR[1]code. Zo kun je een digitale restaurantbestelling doen en gelijk afrekenen. Liever contant betalen? Dat kan bij de kassa, waar je uiteraard ook je bestelling kan doen. Daarnaast is Wok To Go rolstoeltoegankelijk. Alles vind je op de begane grond en er is een mindervalidentoilet.

Enorme toekomstplannen

Wok To Go is op het moment van schrijven ongeveer vier weken open, maar wie denkt dat de heren het rustig aan gaan doen, heeft het flink mis. Zo zijn er plannen om vanaf september Wokki’s te bezorgen, wordt er gezocht naar een chef voor in de keuken. Een ander ding: meerdere vestigingen van Wok To Go in het noorden! En zélfs foodtrucks komen voorbij, als we naar de toekomstideeën vragen. “Maar we gaan het nu eerst rustig opbouwen en rustig beginnen.” Even proeven Natuurlijk moeten wij ook echt even een Wokki proeven! Sterker nog: we hebben speciaal de lunch overgeslagen zodat we éxtra kunnen genieten van het eten hier. We kiezen voor de Tornado Chicken, die bestaat uit krokante kip, krokante knoflook en uitjes en een mix van sperziebonen en snijbonen. Géén saus. Goed om er even bij te vertellen, want Snehal laat ons weten dat daar soms nog wat onduidelijkheid over bestaat. De maaltijd, die binnen nog geen vijf minuten voor ons op tafel staat, smaakt overigens heerlijk! De krokante kip is écht krokant en de snijbonen met de knoflook smaken alsof ze regelrecht uit ons favoriete restaurant komen. Inmiddels zijn we binnen een week nog twee keer langsgekomen, wat al iets zegt over de gezelligheid en het heerlijke eten.

Wok To Go is in ieder geval een gezellige aanrader!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *