Blaudzun + Neushoorn = Interview

Jawel, het album drieluik is compleet en daar is Blaudzun maar al te blij mee. eerder dit jaar kwam het derde deel up uit. Vlak voor het optreden van Blaudzun op 7 december hebben we hem een aantal vragen mogen stellen.

Wie inspireerde je muziek te gaan maken?
‘Ik groeide op in een huis waar je struikelde over de muziekinstrumenten. Die waren als speelgoed voor mij en mijn broer Jakob. Er werd altijd gezongen en veel gemusiceerd. Dat is het begin geweest; van thuis meegekregen.’

Wat is je best geschreven song?
‘Dat vind ik een hele lastige vraag. ‘Heavy Flowers’ en ‘Elephants’ vind ik geslaagd, net als ‘Euphoria’ en de songs ‘Juno’ en ‘Hey Now’ op mijn nieuwste album ‘UP’. Toch denk ik dat ik mijn beste songs nog moet schrijven.’

Wat is het raarste dat je ooit tijdens een optreden hebt meegemaakt?
‘Een prachtig liefdeskoppel dat tijdens een festivalshow samen het podium opsprong en al dansend en zoenend elkaar begon uit te kleden. De security wist zich geen raad. Wij speelden nog enthousiaster door.’

Wat heb je met Leeuwarden?
‘Ik kom er te weinig, dus staan vooral de optredens en podia in Leeuwarden mij bij. Er heerst altijd een toffe sfeer zowel in het publiek als in de backstage bijvoorbeeld op het prachtige festival Welcome To The Village. Lieve en enthousiaste mensen.’

Wat kunnen we verwachten van de show in Neushoorn?
‘Twee jaar geleden speelde ik met mijn band voor het eerst (en voor het laatst) in Neushoorn. Het was volle bak, een mooi feest met toen ook veel nieuw werk van Jupiter deel 1. De Jupiter trilogie is nu af met Jupiter deel 2 én mijn nieuwe album UP. Met die show van toen in het achterhoofd en met de nieuwe albums op zak denk ik dat de Grote Zaal in korte tijd in lichterlaaie staat.’

Tekst: Johan Weitenberg
Foto: Blaudzun, album: Up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *