Beleef het lekkerste kopje thee bij Yourdailyteacup!

Voordat je verder leest, pak eens een willekeurig theezakje uit je kast, scheur hem open en kijk eens goed naar de inhoud. Zie je de gekleurde korrels tussen de theeblaadjes? Dat zijn de suikers en smaakstoffen. Perfect moment voor een écht goed kopje thee! Dat vind je bij Yourdailyteacup, de theebelevingsstore aan de Nieuwestad. Tijd om te theeleuten met Rensina en Lieske, zodat we alles te weten komen over de winkel.

First things first: wat maakt losse thee anders dan thee uit de supermarkt? Dat kan Rensina, degene die het bedrijf is gestart, ons haarfijn uitleggen. “Ik zeg altijd: een theezakje hengel je in je water en je gaat verder met je werk. Met losse thee wordt het veel meer een genietmomentje. Je kiest bijvoorbeeld een speciaal smaakje of één waar je heel veel zin in hebt. In een los theezakje zit bijvoorbeeld mango aroma, maar geen échte mango. Dat zit wel in onze thee. Of je ziet de blaadjes ontvouwen. Dat vind ik prachtig om te zien.” 

VAN WEBSHOP NAAR TWEE FYSIEKE WINKELS 

Zoals gezegd is Rensina degene die het bedrijf is gestart, vier jaar geleden. Toendertijd was het nog een webshop. “Ik hou van thee en vind het echt heel lekker. Ik ontdekte langzaam veel meer smaken en dingen die bij thee horen en zo ontdekte ik ook de losse thee. “Daar moest ik meer mee doen, dacht ik. In het noorden was losse thee namelijk bijna niet te vinden”, vertelt ze aan ons. 

Uiteindelijk is Rensina na haar studie een eigen theebedrijf begonnen, een webshop in thee. “Ik heb veel op markten gedraaid en een thuisstudie gedaan tot theesommelier. Op locatie heb ik workshops gegeven en er kwamen steeds meer winkels en horeca die onze thee verkochten.” 

Eén van de winkeliers die de thee van Yourdailyteacup kocht was Wim, de eigenaar van Bos Beauty in Groningen. “Daar raakte ik mee in contact en hij wist van mijn dromen over een fysieke winkel. Uiteindelijk zijn we samen verder gegaan en hebben we de winkel in Groningen geopend en in februari een tweede winkel in Leeuwarden.” 

Voor de thee-leek: gele thee is in principe hetzelfde als groene thee, maar de theebladeren worden ook nog
licht en langzaam gestoomd, witte thee is de minst bewerkte thee en Pu-Erh thee is thee die de spijsvertering bevordert. Dan heb je ook nog eens Oolong, kruiden, mate en rooibos… Met honderdzestig smaakjes is er meer dan genoeg keus. 

Snap jij het nog? Anders helpen Rensina en Lieske je met heel veel plezier. “Het is hartstikke leuk als klanten vragen hebben en je zelf op onderzoek uitgaat en allerlei nieuwe dingen leert. Daarnaast hebben we een informatiebord die je alvast een beetje op weg helpt’’, vertelt Lieske. 

BELEEFMOMENTEN

Naast de verschillende theesoorten, kun
je bij Yourdailyteacup ook bijpassende accessoires kopen, zoals theepotten en -mokken, thermosflessen en opbergblikken. Wil je de thee eerst even proeven, voordat je een aankoop doet? Ook dat is mogelijk. Neem plaats aan een van de tafeltjes en er wordt een heerlijke kop thee met wat lekkers voor je klaargezet.

De echte theefanaten kunnen ook kiezen voor een van de specials. Dat zijn bijvoorbeeld de healthy teas, de match lattes of de chai lattes. ”Het is een theeblevingsstore, dus ik wil dat mensen de thee ook echt kunnen beleven”, vertelt Rensina. ”We gebruiken een speciaal filter, een mooi dienblad en hebben lekkere taartjes. Je merkt gewon dat mensen dat willen proberen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *