Asian Flavour bij Nihon 88

Een van de eigenaren van Nihon 88, de heer Chen, komt met een rechthoekig bord aan met daarop heerlijk uitziende verse vegetarische sushi. Erbij wordt in een apart bakje wasabi, flinterdunne roze Japanse gember en sojasaus met sesamzaadjes geserveerd. Als bijgerecht staan er smaakvolle noedels en groenten op tafel. Natuurlijk wordt alles opgegeten met de traditionele chopsticks. Dit smaakt naar meer!

Opening Nihon 88
Eind april ging restaurant Nihon 88 open. ‘We zijn drieënhalve maand bezig geweest met de verbouwing van het pand, nadat we in december de sleutel kregen. Alles is nu klaar, ik ben tevreden met het resultaat’, vertelt Chen. Nihon 88 is niet zijn eerste horeca-ervaring. Hij heeft al dertig jaar ervaring opgedaan als eigenaar van een Chinees restaurant en een cafetaria.

Toevallige ontmoeting
Tijdens zijn vakantie in Scandinavië kwam hij toevallig een vriend tegen die ook een cafetaria runde en ze besloten om samen een sushirestaurant te beginnen. Via de makelaar vonden ze het huidige pand aan het Zaailand. ‘Dit is een geschikte omgeving’, zegt Chen. ‘Het ligt midden in het centrum, en er is een parkeergarage op loopafstand.’

Bestellen via tablet
Het Asian Flavour restaurant is sinds mei officieel geopend en werkt met bestellen via een tablet. Op elke tafel ligt er één klaar voor de gasten. Zij kunnen via het menu de bestelling direct doorgeven aan de keuken. Het bestellen gaat razendsnel, binnen een paar seconden is de bestelling binnen bij de juiste afdeling. De gerechten en het drinken worden daarna snel bij je tafel gebracht.

Lichte lunch
Bijzonder is dat je bij Nihon 88 ook kunt lunchen. Dit is dagelijks mogelijk van 12:00 tot 16:00 uur. ‘Mensen willen graag iets lichts eten tijdens de lunch’, aldus Chen. We hebben een speciale lunchkaart en je kunt hier al voor vijf euro eten. Mensen kunnen bij ons genieten van verschillende, vers bereide sushi-, grill- en wokgerechten uit Japan, Thailand, Vietnam en van Chinese Kanton streekgerechten. Na 16:00 uur kun je bij Nihon 88 terecht voor het all-you-can-eat concept. Er is dan keuze uit meer dan 100 gerechten. Daarnaast is afhalen ook mogelijk.

Tweede vestiging
Naast Nihon 88, opent Chen samen met zijn compagnons in juni een tweede sushi/grill vestiging in Leeuwarden. Restaurant Minato komt bij de Vrouwenpoortsbrug. ‘Deze plaats is te mooi om hier niets mee te doen’, zegt Chen. ‘Het is een speciaal plekje voor zowel de Leeuwarder inwoners als voor toeristen die met een bootje aanleggen. Bovendien kunnen gasten hier heerlijk genieten van de gerechten op onze mooie terrassen.’

Net zoals de zon
Op de website van Nihon 88 staat de volgende bijzondere tekst:
Net zoals de zon ons elke dag warmte, gezelligheid en plezier brengt, willen wij dit onze gasten ook brengen met ons restaurant. Chen legt uit wat hiermee wordt bedoeld: ‘Wij zijn altijd gastvrij, onze klanten zijn koning. Iedere bezoeker wordt hartelijk bediend en voelt hier zich thuis.’

Tekst: Jantina de Vries
Foto’s: Simon van der Woude

1 Reactie to “Asian Flavour bij Nihon 88”

  1. We hopen als buurtbewoners, vele meningen, dat het terras ook nog ‘toegankelijk’ blijft voor een borrel en heerlijk mijmeren en genieten van deze mooie plek zonder meteen een maaltijd te moeten nuttigen.

    We zijn benieuwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *