Je verse Turkse Pizza bestel je natuurlijk bij Pizzeria Spartacus

De jonge ondernemer Mesut Esinti is sinds januari 2016 de trotse eigenaar van Pizzeria Spartacus. In Leeuwarden vinden we veel pizzeria’s, maar wat maakt  Spartacus nu anders dan de rest? De tweeëntwintigjarige Mesut is een man vol ideeën en vertelt graag wat zijn plannen zijn en waarom je nu juist bij hém je pizza moet bestellen.

Je hebt Spartacus overgenomen, wat heeft je er toe aangezet de overname te doen?

‘Ik heb de pizzeria overgenomen van een bekende van mij. De zaak liep al goed en de vorige eigenaar heeft er in eerste instantie een tweede zaak bijgenomen. Hij wilde graag groter en is begonnen met een groothandel. Uiteindelijk had hij het te druk voor beide en raakte ik met hem in gesprek. Ik ben altijd wel een ondernemer geweest en ik heb altijd wel ideeën. Deze kans deed zich voor en die heb ik met beide handen aangegrepen. Ik wilde sowieso wat voor mijzelf beginnen en ik heb er nu echt mijn passie in gestopt.’

Wat is je achtergrond?

‘Ik zat tot vorig jaar nog op het HBO en heb mijn propedeuse gehaald. Helaas in combinatie met Spartacus ben ik er nu even mee gestopt, aangezien dit veel tijd kost. Ik heb in januari van dit jaar Spartacus overgenomen. Naast mijn studie werkte ik op de helpdesk van Ziggo, maar daarmee ben ik in december 2015 ook gestopt om mij volledig op de zaak te richten. Voordat ik bij Ziggo werkte had ik al interesse in de horeca en werkte ik in de bediening bij Turks restaurant Saray.’

Waarin zijn jullie de beste?

‘De Turske pizza’s, ook wel Lahmacun genoemd. Wij maken als enige in de stad de Turkse pizza’s vers en warmen dus geen kant-en-klaar pizza’s op. We maken de pizza’s van speciaal deeg en daar doen we vervolgens de Turkse pizza saus op. Omdat we de enige zijn, krijgen we ook altijd goeie reacties op de Turkse pizza’s. Ik krijg wel vaak de vraag waarom het zo verschilt in vergelijking met andere restaurants, dus dat is wel positief. De kapsalon Spartacus is ook heel populair. Dat is een kapsalon dubbel. Dus dan heb je patat, vlees, kaas en dan weer patat, vlees en kaas.

Op het moment dat je Spartacus overnam, had je toen al ideeën voor eventuele veranderingen?

‘Ja zeker, ik heb wel veel veranderingen doorgevoerd en dingen toegevoegd. Ik ben meteen met een stuk promotie begonnen doormiddel van folders en flyers, maar ik heb ook een website en app laten maken. Daarnaast nog een aantal veranderingen doorgevoerd. Na de overname heb ik kunnen constateren dat er al verbetering is geweest. Ik heb namelijk de cijfers van voorgaande jaren ook en daardoor kan ik goed zien dat er een stijgende lijn is in aantal bestellingen en klanten. Dus dat is wel mooi om te zien, dat de toegepaste ideeën ook daadwerkelijke verbetering of groei veroorzaken.’

Je hebt een stuk promotie gedaan om Spartacus meer op de kaart te zetten. Heb je ook nog iets veranderd aan het menu?

‘Over het algemeen is het eten het zelfde gebleven. Het is gewoon een goede menukaart, dus daar hoefde ik niet veel aan te doen. De koks van toen werken hier nog steeds en ik ben ook goed door hen ontvangen. Ze zijn met z’n tweeën en dat is af en toe pittig, maar wanneer het nodig is spring ik bij. Het weekend en vooral de zondag is een drukke dag, dan hebben mensen geen zin om te koken en gaan ze eten bestellen. Ik krijg gelukkig veel hulp van mijn familie, mijn vader en moeder helpen mij heel veel en steunen mij ook. Zelfs mijn opa die helpt me altijd vrijwillig. Zonder hulp van hun zou ik het veel moeilijker hebben.’

Waar ga je zelf uit eten of bestel je eten?

‘Voordat ik deze zaak had bestelde ik eigenlijk bijna nooit eten. Ik heb altijd moeders heerlijke Turkse gerechten gegeten. Wanneer ik uit eten ga heb ik niet echt een voorkeur voor een restaurant, het is maar net waar ik ben en waar ik zin in heb. Sinds ik Spartacus heb overgenomen let ik veel meer op de details en probeer ik daar van te leren, vooral wanneer ik in een pizzeria zit.’

Tekst: Johan Weitenberg

Foto: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *