Roast wordt rauw en puur

Het is eind februari als we dit artikel schrijven en op de zonzijde van de Nieuwestad schijnt iets te gebeuren… Grote houten schotten belemmeren het zicht  op een roemruchte horecalocatie. Weldra zullen van de verbouwing alleen nog de restanten zichtbaar zijn, en krijgen we langzaam te zien wat horecaondernemer Evert Jan van den Hoed precies in zijn hoofd heeft. Op 5 april opent hij de deuren van zijn nieuwe restaurant Roast. Met alle liefde wil hij ons vertellen wat we van Roast kunnen verwachten.

Maar eerst even een voorafje… Drie jaar geleden startte Evert Jan bar-café Kelder 65 in de ‘basement’ van het voormalige VAT69 en Club Noa. Een jaar geleden zette hij ook zijn zinnen op de leegstaande ruimte naast en boven Kelder 65. Waar aanvankelijk een winkel zou komen, is er door veranderingen in de binnenstad toch ruimte voor horeca!

Grote open keuken

Over waarom Evert Jan Roast pal naast Kelder 65 wil hebben is hij duidelijk: ‘Zoals iedere ondernemer is het mijn ambitie het bedrijf groter en sterker te maken. Kelder 65 en Roast zijn en blijven twee aparte concepten. Beide zaken krijgen een eigen team en sfeer. Als er nood aan de man is, kunnen we straks natuurlijk wel gemakkelijker switchen. Roast en Kelder 65 gaan elkaar versterken, let maar op. Roast wordt een bar – restaurant, met een grote open keuken. Hier gaat de relatief kleine keuken van Kelder 65 van profiteren in efficiëntie en smaak. Wat een ander bijkomend voordeel is: de binnenplaats die eerst werd gedeeld, hebben we nu helemaal voor onszelf! Daar kunnen we natuurlijk hele leuke dingen mee doen!’ Het concept achter Roast is vrij no-nonsense. Het wordt rauw, het wordt puur, er komt een rotisserie en een Big Green Egg barbecue. Waar de focus bij Kelder 65 op cocktails en wijn ligt, kun je bij Roast een verscheidenheid aan bieren bestellen en er komt ook een gin- en geneverbar in. Gegrilde kip wordt een specialiteit, maar er staat ook een heerlijke lunch, mooi stuk vlees, verse vis en een goed vegetarisch gerecht op de kaart. Iedere week wordt een gerecht vervangen, zo houden ze ook de menukaart afwisselend. Deze wisseling wordt mede bepaald door het seizoen, de reactie van de gasten en uiteraard de creativiteit van de chef. De kip wordt vaste prik, maar met wisselende marinades. Daarmee zijn ze druk aan het experimenteren.

Stijl en inrichting

Zoals gezegd wordt Roast anders dan Kelder 65. Toch is er wel een zekere overeenkomst in de stijl van de inrichting. Kelder 65 is ook echt een kelder. Door de verbouwing komt er in Roast veel meer daglicht binnen. Echter, de warme sfeer en gastvrijheid van Kelder 65 zul je ook terugvinden bij Roast. In   Kelder 65 zit veel hout en staal en zijn het de kleuren koper, zwart en rood die de accenten leggen. In Roast komt het hout en staal terug, maar de kleuraccenten worden veel feller. Verder wordt het allemaal iets industriëler, met grove afwerkingen. Met zo’n naam verwacht je dat ook. De gevarieerde menukaart en toegankelijke prijzen van Roast zal iedereen doen watertanden.

Tekst: Johan Weitenberg

Foto: Simon van der Woude

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *