Aanstaande vrijdag in Neushoorn: De Likt

Absurd, komisch en futuristisch funky. De Likt is de Rotterdamse sensatie die sinds 2013 naam en faam maakt. De ‘Ja dat bedoel ik’-hiphopgroep komt vakkundig Neushoorn platspelen in afwachting van hun nieuwe plaat ‘Ctrl-Alt-Delikt’.

In één klap waren ze daar: De Likt. Hun eerste single ‘Ja dat bedoel ik’ doet hoofden keren en gezichten fronsen. Maar luister een tweede maal naar deze kraker en je begint je best lekker te voelen. De vreemde, maar geslaagde videoclip zet dit kracht bij. In 2015 brengt De Likt hun eerste, self-titeled album uit met singles als ‘Finidi George’ en ‘Bloed aan de muur’. De Likt is een ware livesensatie en is na de release twee jaar non-stop op tournee. In alle krochten en uithoeken van het land verdedigen ze de titel ‘Het Rotterdamse sloopbedrijf’. Nadat alles in 2017 noodgedwongen tot stilstand komt, is De Likt begin 2018 kei-hard terug met ‘De Derde’. Met dit tweede album en de singles ‘Net als toen’, ‘Kingston Town’ en ‘Zelf Doen’ vestigt de band zich definitief als vaste waarde binnen het Nederlandse livecircuit.

Nu écht de derde

Ondanks de naam is ‘De Derde’ het tweede album. De plaat is vernoemd naar de etage van het kantoorpand waar de studio van De Likt gevestigd is. De nieuwe knotsgekke single ‘Ctrl-Alt-Delikt’ is een voorproefje van het gelijknamige album dat medio 2020 uitkomt. In aanloop naar de release van hun –nu echt– derde album, gaat De Likt nog één keer het land door en laten zij ook in Neushoorn vast wat nieuwe tracks horen. 

Deur 20:00
VVK 19,00
Grote Zaal

THUISBASIS: ROTTERDAM
GROOTSTE HIT: JA DAT BEDOEL IK (2015)
MEEST RECENTE RELEASE: CTRL-ALT-DELIKT (2020)
WIST-JE-DATJE: Frontman Jordy Dijkshoorn woont al jaren op een boot in een gracht in Rotterdam. In 2018 kwam ook De Likt in actie voor 3FM Serious Request en gingen zes gelukkige fans mee op rondvaart door Rotterdam op Jordy’s boot. Het liep alleen iets anders dan verwacht: de politie legt de rondvaart stil, nadat ze iets te dicht op een ander schip waren gevaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *